Veel belangstelling voor inspiratieavond Rabo ClubSupport

7 maart 2024 12:00

Maandagavond 4 maart kwamen bestuurders van zo'n 60 verschillende verenigingen en stichtingen naar de Inspiratieavond Rabo ClubSupport in het kantoor van Rabobank in Zeist. Van voetbalvereniging tot fanfarekorps en van handbalvereniging tot shantykoor, ieder met hun eigen doelen, dromen en ambities. Tijdens deze inspiratieavond legden we uitgebreid uit wat het ondersteuningsprogramma van Rabo ClubSupport verenigingen en stichtingen te bieden heeft. De avond werd geopend door avondvoorzitter Hans van Egdom en Rients Schuddebeurs, directeur coöperatieve Rabobank. Daarna deelde Job van Eunen het geheim van een gelukkige vereniging.

Ambities en uitdagingen

Vervolgens gingen de aanwezigen in twee groepen (sport en cultuur) uit elkaar om aan de slag te gaan met de ambities en uitdagingen van hun eigen club. Dat gebeurde door met elkaar ‘over de streep te gaan’ en dat zorgde voor veel interactie en open gesprekken.

Harmonieorkest Vleuten
Namens harmonieorkest Vleuten vertelde Robert de Bruijne enthousiast over hun Rabo ClubSupport ondersteuningstraject met het thema diversiteit en inclusie. Intussen heeft dit traject ook geleid tot samenwerkingen tussen meerdere orkesten uit de omgeving.

Voetbalvereniging Woudenberg
Michel van Raaij vertelde dat ze bij vv Woudenberg samen met een trajectbegeleider van NOC*NSF aan de slag zijn gegaan met een ‘gezonde kantine’ en het verduurzamen van hun complex. De eerste winst was bijvoorbeeld al de nieuwe LED-verlichting.

Rabo ClubSupport Ondersteuning

Wat kunnen we vanuit Rabo ClubSupport Ondersteuning concreet voor een club betekenen? Silvia Bos-Holtkamp gaf uitleg, bovendien konden hulpvragen ook direct worden ingediend. Hier werd ook gelijk gebruik van gemaakt, er zijn al volop hulpvragen ingediend.

1-op-1 begeleiding
Rabo ClubSupport Ondersteuning is een initiatief van NOC*NSF, LKCA en Rabobank. In Midden-Nederland is Silvia Bos-Holtkamp procesbegeleider vanuit NOC*NSF. Alle hulpvragen komen via Rabobank bij haar binnen. Na een intakegesprek wordt met de club afgestemd welke ondersteuningsvorm het best passend is. Wanneer voor 1-op-1 begeleiding wordt gekozen volgt in maart of april een intakegesprek. Goed om te weten dat hulpvragen niet alleen na een inspiratieavond kunnen worden ingediend, maar het hele jaar door welkom zijn. Ben jij lid van of ken jij een vereniging of stichting waar we mogelijk wat voor kunnen betekenen? Clubs kunnen zich hier aanmelden voor Rabo ClubSupport Ondersteuning.

Online workshops van 18 t/m 28 maart
Van 18 t/m 28 maart organiseren we voor alle sport- & cultuurverenigingen en stichtingen in Nederland een aantal online workshops. Tijdens deze workshops ga je samen met een expert aan het werk met bijvoorbeeld inclusie, verduurzaming of ledenbinding. Meer informatie en aanmelden.

Koplopers in Duurzaamheid
We willen zoveel mogelijk clubs ondersteunen, ongeacht de grootte van hun duurzaamheidsambitie. Daarom zijn er ook verschillende opties: 1-op-1 begeleiding, workshop of masterclass. Én we hebben ondersteuning voor ‘Koplopers in duurzaamheid’. Dit zijn clubs die – net als Rabobank – een grote en brede ambitie hebben op het gebied van duurzaamheid. Wij willen deze koplopers helpen om hun duurzaamheidsambities te realiseren en als inspiratie te dienen voor andere clubs.
‘Koplopers in duurzaamheid’ komen in aanmerking voor een investeringsbudget en krijgen inhoudelijke ondersteuning op minimaal drie thema’s, bij voorkeur afval, materialen en energie. Interesse? Mail naar communicatie.mn@rabobank.nl om je aan te melden of om je vraag te stellen.