Samen aan de slag met Zelfbouw? Onze CPO-desk helpt!

11 april 2024 12:54

Als Rabobank willen we een bijdrage leveren aan het helpen oplossen van de uitdagingen in de woningmarkt. Met elkaar je eigen huis bouwen kan veel voordelen bieden. We zien dan ook dat mensen steeds vaker zelf willen meedenken en meebeslissen bij de bouw van hun woning. Via Samen Zelfbouwen ontwikkelen ze met elkaar hun eigen woning en woonomgeving. Dit noemen we Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

CPO desk

CPO-desk; Hét startpunt voor elk CPO initiatief

Als bank zien we het aantal CPO-projecten toenemen. Een goede ontwikkeling, maar er komt veel uitzoekwerk bij kijken én het zijn projecten van de lange adem. Om deze ontwikkeling te versnellen, willen we (beginnende) CPO-projecten helpen om hun plannen sneller te realiseren. Daarom hebben we in de regio Midden Oost Nederland de CPO-desk in het leven geroepen.

Een team van gespecialiseerde financieel adviseurs zetten hun kennis, kunde én netwerk in om vragen rondom Samen Zelfbouwen te beantwoorden. Hoe pril de plannen ook zijn, op deze plek kunnen mensen geheel vrijblijvend terecht met hun vragen. De adviseurs kunnen door hun expertise het zelfbouwproces veel makkelijker maken. Op de website van Rabobank over Samen Zelfbouwen vind je nog meer informatie.

CPO-desk Midden Oost Nederland

CPO desk

Rabo Ontwikkelbijdrage voor Samen Zelfbouwen

Maar Rabobank doet meer. CPO-projecten kunnen in de opstartfase een beroep doen op de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Collectieve Woonvormen. Voordat CPO-plannen definitief zijn, moet er al veel tijd en vaak ook geld geïnvesteerd worden. Om te helpen in de opstartkosten kunnen CPO-projecten een aanvraag indienen van maximaal € 5.000,=.

Partner van Crowdbuilding

Rabobank is partner van Crowdbuilding. Dit is hét platform van Samen Zelfbouwen in Nederland en is opgericht om collectieve zelfbouw toegankelijker en makkelijker te maken. Hier kunnen gemeentes en begeleidingsorganisaties hun beschikbare bouwgrond en informatie delen. Neem vooral eens een kijkje voor de mogelijkheden met CPO, inspiratie en voor beschikbare grond in jouw omgeving!

Afspraak maken?

De collega’s van onze CPO-desk zijn eenvoudig te bereiken via mail cooperatiefbouwen.MON@rabobank.nl of telefonisch via 06 57479153 (Anita Visscher Stam) of 06 13979257 (Heidi Brevoord).

Video CPO-desk

In onderstaande video wordt meer uitleg gegeven over wat Samen Zelfbouwen inhoudt. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen en wat zijn de stappen die in het proces komen kijken.