Sponsoring en donaties

Onze coöperatieve bijdrage

De Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten we ons in voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. Het ondersteunen van lokale projecten door inzet van het RabobankRotterdamFonds is één van de manieren om onze lokale betrokkenheid te tonen. Maar ook via verenigingsondersteuning, Rabo ClubSupport en diverse partnerships dragen we bij aan een sterkere regio.

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Een plek waar je plezier hebt, met elkaar, en kan doen wat je leuk vindt. Tegelijkertijd hebben verenigingen en stichtingen, in de huidige tijd, met behoorlijk wat uitdagingen te maken. Als coöperatieve bank zetten we daarom graag een stap extra voor dit grote sociale netwerk.

Lees meer over Rabo ClubSupport

Rabo Verenigingsondersteuning

Rabobank Rotterdam benadert verenigingen (sport en cultuur) proactief en daagt hen uit hun ambities te pitchen. Ambities ten behoeve van financiële en bestuurlijke zaken, gezondheid, duurzaamheid en de maatschappelijke rol van de vereniging. Samen met o.a. sportkoepel NOC*NSF, cultuurkennisinstituut LKCA, Rotterdam Sportsupport en Cultuur Concreet gaan we door middel van persoonlijke begeleiding en workshops aan de slag om de uitgekozen verenigingen op een duurzame manier te versterken. In 2019 is het huidige tweejarige traject gestart. Interesse in een volgend traject? Stuur dan een mail naar communicatie.rotterdam@rabobank.nl.

RabobankRotterdamFonds

Met een maatschappelijk initiatief een bijdrage leveren aan Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en/of Capelle aan den IJssel? Dan denken we graag mee om te kijken hoe we samen sterker staan. Onze ondersteuning gaat om meer dan een financiële bijdrage; we zetten graag ons netwerk, menskracht en verbindingskracht in om samen het verschil te maken.

Thema's

Aanvragen dienen onder één van de volgende thema’s te vallen:

 1. Financieel gezond leven
  Op financieel gebied de touwtjes goed in handen hebben – in onze maatschappij wordt dat intussen van iedereen verwacht. Als bank helpen wij onze klanten zoveel mogelijk om financieel zelfredzaam te zijn. Door inzicht en overzicht te bieden, en door hen te stimuleren om te sparen voor later.
 2. Duurzaam ondernemen
  Ondernemers zijn de motor van onze economie. Ze staan midden in een samenleving die snel verandert. Dus is het nodig dat zij steeds blijven vernieuwen en verduurzamen. Technologische innovaties, nieuwe concurrentie, de energietransitie, de voedseltransitie, de beweging naar circulair ondernemen: stuk voor stuk zijn het zowel bedreigingen als mooie kansen voor ondernemers.
 3. Duurzaam wonen
  Goed kunnen wonen is een basisvoorwaarde voor het welzijn van mensen én voor de welvaart van een stad. Goed wonen kan als er een aantrekkelijk woonaanbod is en er goede sociale betrekkingen zijn in een wijk. Daarnaast hebben duurzaamheid en energiezuinig wonen de toekomst.
 4. Banking for food
  In 2050 zijn er naar verwachting bijna 10 miljard monden te voeden. Ook leven we met z’n allen gemiddeld steeds langer. De grote vraag is nu: hoe zorgen we dat al deze mensen genoeg en gezond kunnen eten? En hoe doen we dat zonder onze planeet helemaal uit te putten?
Voorwaarden

Jaarlijks ontvangen we vele aanvragen voor sponsoring of een donatie. Helaas kunnen wij niet alle verzoeken accepteren. We hanteren onderstaande voorwaarden.

Het project:

Sluit naadloos aan bij de thema’s van onze maatschappelijke agenda; Vergroot de zichtbaarheid van Rabobank op dit thema; Vergroot de betrokkenheid van Rabobank medewerkers Raakt het verdienvermogen van Rabobank; Vindt plaats binnen het werkgebied van Rabobank Rotterdam (Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en/of Capelle aan den IJssel) en/of kring Zuid-Holland; Mag niet uitsluitend afhangen van de bijdrage van Rabobank: de bijdrage vanuit het RabobankRotterdamFonds mag niet meer dan 50% van de totale begroting dekken; Is voorzien van een plan van aanpak en een reële begroting; Wordt afgerond met een evaluatie; Kent een klantrelatie met Rabobank (Rotterdam) of de organisator is bereid een dergelijke relatie aan te gaan Beschadigt het milieu niet, levert geen risico op voor deelnemers of toeschouwers en is niet gerelateerd aan maatschappelijke, politieke of godsdienstige stromingen; Is geen goededoelenorganisatie, feest, persoonlijke ambitie of een publicatie zoals boeken, proefschriften, films, enz.
Aanvraagformulier RabobankRotterdamFonds