GettyImages-1248492740-header-energietransitie

Energietransitie

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen voor de planeet en de manier waarop we vandaag leven. Om deze gedeelde uitdaging aan te gaan, moeten we de manier waarop we energie produceren en verbruiken veranderen. De overgang naar energiezuinig wonen en ondernemen en het verduurzamen van de gebouwde omgeving zijn hierbij belangrijke opgaven. Samen met klanten, leden en partners versnelt de coöperatieve Rabobank deze noodzakelijke transitie: van investeren in duurzame energieprojecten en het helpen van bedrijven bij het overstappen op hernieuwbare energiebronnen, tot het adviseren van klanten over energiereductie in hun woning en bedrijf. Met onze branchekennis, financiële producten, netwerken en diensten ondersteunen we coöperatieve energieoplossingen die goed zijn voor onze klanten, de maatschappij en de planeet. Het is onze ambitie om per 2025 55% van de financieringsbehoefte in de energietransitie realiseren.

Benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden om je gebouw of transportmiddelen te verduurzamen?

Bekijk dan eens ons complete aanbod voor zonnepanelen op de zaak. Doe de online energiescan van Duurzaam Vastgoed, en krijg direct inzicht in de beste energiebesparende maatregelen voor jouw gebouw. Of ontdek alles over de mogelijkheden van elektrisch rijden.

Meer weten over aantrekkelijke financieringsmogelijkheden voor duurzame klanten?

Voor duurzame projecten en duurzame klanten biedt Rabobank aantrekkelijke leningen met rentekorting. Ben jij in jouw branche een duurzame koploper, en beschik je over een duurzaam keurmerk, dan kan de impactlening voor jou van toepassing zijn. Ga je investeren in innovatie en digitalisatie bekijk dan eens de mogelijkheid van de innovatielening. En zoek je financiering voor een duurzaam project als het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp, dan kan je veelal gebruik maken van de groenlening.

Energiecoöperaties

Draagvlak creëren en bewoners betrekken bij lokale zon- en windprojecten kan bij uitstek gebeuren door de lokale energiecoöperatie. Als coöperatieve Rabobank zetten we ons daarom volop in om de energiecoöperaties met geld, kennis en netwerk te ondersteunen. Lees hier welke oplossingen en diensten er zijn voor jou als coöperatie.