Rabo Impactlening: rentekorting voor duurzame koplopers

8 december 2022 11:05

Succesvolle ondernemers kijken verder dan enkel financieel rendement. Succesvol ondernemen is wanneer economische, ecologische en sociale impact hand in hand gaan. Daarmee spelen ondernemers een sleutelrol in de transitie naar een toekomstbestendige economie, en dat stimuleren we als bank graag.

Verzend het artikel per e-mail
Ondernemers op dak met zonnepanelen

Met de Rabo Impactlening geven wij een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact. Speciaal voor duurzame koplopers en ondernemers in de zorg- en onderwijssector.

Samen met de Europese Investeringsbank (EIB) en een groot aantal duurzame keurmerken zijn we 7 jaar geleden met de Rabo Impactlening begonnen. Hierin stellen we geld beschikbaar om een kortingsregeling toe te passen op de rente. Het bedrag dat beschikbaar is voor de kortingsregeling is beperkt, maar nu weer aangevuld met een extra EUR 300 miljoen om duurzaam ondernemerschap te ondersteunen.

In de afgelopen zes jaar verstrekten we meer dan 1,5 miljard aan impactleningen en hielpen we zo meer dan 500+ Nederlandse bedrijven. Onlangs mocht Coffee Based een Impactlening ontvangen, een bedrijf dat koffiedik als grondstof ziet en het gebruikt bij het maken van biobased producten.

“Rabobank heeft het mogelijk gemaakt dat we nu in een prachtig, eigen pand in Gorinchem zitten, een stap voor Coffee Based die noodzakelijk was om verder te kunnen groeien.”

Lisanne Abbink – CEO Coffee Based

Ook deze duurzame ondernemers gingen jou voor

De eerste duurzame koploper die gebruikmaakte van de Rabo Impactlening was de Verspillingsfabriek van Hutten. Maar meer bedrijven volgden snel, van duurzaam drukken bij Drukkerij Reclameland tot elektrische binnenvaartschepen bij NedCargo.

De Impactlening is beschikbaar voor ondernemers en MKB-bedrijven die een van de geselecteerde duurzaamheidslabels voeren. Lees hier meer.

Bekijk hier de volledige infographic (PDF)

Meer weten over de Rabo Impactlening?

Is je bedrijf toonaangevend op het gebied van duurzame maatschappelijke impact? En ben je opzoek naar financiering voor jouw duurzame ambitie? Profiteer van rentekorting en andere voordelen van de Rabo Impactlening. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Of wil je meer weten over de kosten of aanvraag van deze Impactlening.

Lees hier verder