Nieuw bij iDEAL: iDEAL-profiel en makkelijker betalen

3 april 2024 9:00

De manier waarop we online betalen, verandert. We maken steeds vaker gebruik van mobiel betalen en vinden gebruiksgemak van platforms steeds belangrijker. iDEAL speelt hierop in met veranderingen die per 15 april stapsgewijs worden doorgevoerd. De belangrijkste veranderingen zijn het iDEAL-profiel en nieuwe features als ‘iDEAL Snel bestellen’.

Man zit in de vensterbank en kijkt op zijn telefoon

De innovaties sluiten aan bij de veranderende behoeften van consumenten en trends in online betalen. “Van winkelen kan de een meer genieten dan de ander, maar voor de meeste mensen geldt dat de betaling vooral eenvoudig en snel moet zijn.” duidt Paul Wolda, manager Payments Rabobank.

Het iDEAL-profiel

Met het nieuwe iDEAL-profiel maakt iDEAL online bestellen en betalen nóg gemakkelijker. Met de in het profiel bewaarde gegevens, zoals bijvoorbeeld je voorkeursrekening en bezorgadres, kun je namelijk nog sneller je bestelling of betaling afronden.

De voordelen van het iDEAL-profiel

    Betalen op basis van eigen voorkeuren Bestellen zonder je rekening en adres in te vullen Betalen met het vertrouwde iDEAL

Maak profiel aan

iDEAL Snel bestellen

Met de nieuwe Snel Bestellen-functie combineert iDEAL bestellen en betalen in één handige stap. Je kunt samen met de betaling je bezorggegevens uit het iDEAL-profiel delen met de ondernemer. Lekker handig en snel.

Webwinkels die deelnemen aan de iDEAL Snel bestellen-functie, bieden bij het afrekenen een iDEAL bestellen-knop. iDEAL toont vervolgens de bezorggegevens die in het profiel zijn opgeslagen. Je gaat dit steeds vaker tegenkomen bij webwinkels.

De nieuwe mogelijkheden binnen ‘het nieuwe iDEAL’ zijn beschikbaar voor iedereen boven de 16 jaar met een rekening op eigen naam. Hier betaal je geen extra kosten voor.

Heb je nog vragen? Lees hier meer over betalen met iDEAL.