Angela praat over geld

Angela is Rabo-medewerker en SchuldHulpMaatje. Ze vindt het fijn om met haar financiële kennis anderen te ondersteunen en te helpen hun financiën weer op orde te krijgen. Met de afgeronde cursus SchuldHulpMaatje op zak, gaat ze binnenkort het gesprek aan met mensen die met geldzorgen kampen.

Rabo-medewerker & SchuldHulpMaatje

De vraag ‘Weet jij altijd precies wat je overal aan uitgeeft in de maand?’ is volgens Angela een prettige gesprekstarter. Daarbij benadrukt zij dat het belangrijk is begrip te tonen en te luisteren in plaats van te oordelen. “Iedereen kan simpelweg in de schulden komen”. Haar tip om financieel gezonder te worden is om je vaste lasten apart van je variabele uitgaven te houden. “Dit kun je doen door bijvoorbeeld een extra rekening te openen”, vertelt ze.

“Te veel mensen praten er maanden of jaren later pas over.”

Daarnaast heerst er volgens Angela nog een te groot taboe op het direct om hulp vragen als de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden. “Te veel mensen praten er maanden of jaren later pas over”, meent zij. Angela adviseert anderen dan ook voor een goed overzicht te zorgen en gebruik te maken van digitale spaarpotjes om geld te reserveren. “Door financieel gezond door het leven te gaan, zit je écht lekker in je vel.”

Wil jij net als Angela anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.