Anita praat over geld

Anita is oud- Rabomedewerker en budgetcoach. Bij Rabobank heeft ze veel geleerd en jaren met plezier gewerkt. Haar focus op klantgerichtheid en haar drive om mensen te willen helpen, heeft haar doen besluiten om die ervaring in te zetten als budgetcoach.

Oud-Rabomedewerker & budgetcoach bij Surplus

In haar rol als budgetcoach helpt Anita mensen met geldzorgen bij het oplossen van schulden, het besparen op vaste lasten en het onder controle krijgen én houden van de uitgaven. Samen met de hulpvrager brengt Anita de financiële situatie in beeld. Daaropvolgend maken ze een budgetplan met alle uitgaven en inkomsten. Dit biedt houvast om de nodige stappen te zetten naar een financieel stabieler en gezonder leven.

“Mensen schamen zich vaak of voelen zich schuldig over hun financiële problemen. Maar, juist door te praten over geld krijg je meer inzicht in je financiële situatie.”

Mensen weer financieel zelfredzaam maken waardoor zij gelukkiger in het leven komen te staan, maakt Anita het meest trots. Volgens haar mogen nog veel meer mensen aan de bel trekken bij geldzorgen en over geld praten: “Mensen schamen zich vaak of voelen zich schuldig over hun financiële problemen. Maar, juist door te praten over geld krijg je meer inzicht in je financiële situatie”, benadrukt ze. Om zo’n gesprek goed te laten verlopen is het volgens Anita belangrijk dat je de wederzijdse wensen en verwachtingen bespreekt.

Wil jij net als Anita anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.