Débra praat over geld

Débra is Rabo-lid en medewerker bij Buro Nieuwkomers. Als coördinator Buro Nieuwkomers bij ContourdeTwern helpt zij nieuwkomers met alle praktische vragen, waaronder het aanleggen van een goede administratie. Débra is mensen gaan helpen met hun geldzaken omdat zij écht iets voor anderen wilde betekenen.

Rabo-lid & medewerker bij Buro Nieuwkomers

Dat Débra iets voor anderen betekent, is overduidelijk. Zo heeft zij bijvoorbeeld mensen een eerste duwtje in de goede richting gegeven om belastingschulden af te lossen. Daarnaast hielp ze hen om het gesprek aan te gaan over kostgeld aan meerderjarige, thuiswonende kinderen. Het meest trots is Débra op mensen die dankzij haar of haar collega’s zelf de zaakjes weer op orde krijgen en niet meer terug hoeven te komen. Haar waardevolle tip om financieel gezond te blijven?

“Vraag bijvoorbeeld om hulp bij Sociaal Raadslieden. Zij zijn er niet voor niets.”

“Maak je post open en steek vooral je kop niet in het zand.” Daarbij mogen meer mensen eerder aan de bel trekken. “Vraag bijvoorbeeld om hulp bij Sociaal Raadslieden. Zij zijn er niet voor niets”, benadrukt Débra. Als je zelf het gesprek met iemand aangaat die kampt met geldzorgen is het volgens haar van belang dat je niet oordeelt. “Het is voor deze mensen immers al een hele stap om over hun financiën te praten. Als je dan veroordelend gaat zijn, kan het zijn dat dit de laatste keer is dat iemand erover praat.”

Wil jij net als Débra anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.