Ingrid praat over geld

Ingrid is Rabo-medewerker en buddy bij fiKks. Ze voelde zich geroepen door de missie van fiKks ‘Heel Nederland schuldenvrij’ en sloot zich daarom aan bij het online netwerk van fiKks. Via de fiKks app biedt Ingrid nu gratis en anoniem persoonlijke hulp en maakt zij geldzorgen bespreekbaar. Zo heeft ze mensen geholpen met het krijgen én behouden van overzicht, het verlagen van hun vaste lasten en bij het aanvragen van toeslagen.

Rabo-medewerker & buddy bij fiKks

Waar Ingrid het meest trots op is? Wanneer ze ziet dat een deelnemer een betalingsachterstand heeft weggewerkt. Maar, ook Ingrid zelf leert van het proces. Zo ervaarde zij dat er meerdere oorzaken zijn waardoor iemand in financiële problemen kan komen. Door het gesprek over geld aan te gaan, merkt ze dan ook dat je het best een luisterend oor kan bieden zonder daarbij te oordelen.

“Huisartsen kunnen ook inspelen op geldzorgen omdat deze tot medische problemen kunnen leiden.”

Ingrid vindt dat meer mensen over geldzorgen mogen praten om zo die drempel te verlagen. Volgens haar is het taboe nog te groot: “Huisartsen kunnen ook inspelen op geldzorgen omdat deze tot medische problemen kunnen leiden.. En banken, luister goed naar je klant en pik zo signalen op.” Haar waardevolle tip om het gesprek over geld aan te gaan sluit daarbij aan. Als je écht goed luistert, hoor je volgens Ingrid tussen de regels door dat er geldzorgen zijn en speel je daarop in.

Wil jij net als Ingrid anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.