Laura praat over geld

Laura is Rabo-medewerker en vrijwilliger bij De Rondkomers in Doetinchem. In haar werk zag zij veel voorbeelden van hoe mensen anders met hun geldzaken om kunnen gaan. Dit inspireerde haar om aan te sluiten bij De Rondkomers: een samenwerking tussen verschillende organisaties met als doel het taboe rond schulden te doorbreken, zodat inwoners eerder om hulp durven vragen.

Rabo-medewerker & vrijwilliger bij De Rondkomers

Het meest trots is Laura dat zij bij een bank werkt die waarde hecht aan maatschappelijke projecten, waar zij een bijdrage aan kan leveren. Op deze manier kan zij zich inzetten voor De Rondkomers en Graafschap Helpt Scoren waar zij jongeren helpt door het geven van gastlessen. Door haar betrokkenheid heeft ze geleerd dat alle beetjes helpen.

“Vraag vooral door en kijk waar jíj kan helpen.”

Meer mensen mogen volgens Laura dan ook het gesprek aangaan over geld als er signalen zijn. “Kijk niet weg”, wil ze hen meegeven. Daarnaast is het volgens haar belangrijk dat als je iemand wilt helpen met geldzorgen, je het gesprek met respect en open en eerlijk voert: “Vraag vooral door en kijk waar jíj kan helpen.” Het hebben van financiële zorgen is nog steeds niet iets waar snel over gepraat wordt. Laura gelooft dat de programma’s op TV en de inzet van ervaringsdeskundigen op social media, kunnen helpen dit taboe af te brokkelen.

Wil jij net als Laura anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.