Marja praat over geld

Marja is Rabo-medewerker en SchuldHulpMaatje. Zij helpt anderen met hun geldzaken omdat ze van mening is dat het oplossen van financiële problemen stress vermindert en nieuwe kansen laat ontstaan. Zo hebben velen dankzij Marja’s hulp inzicht en overzicht in hun financiën gekregen en afbetalingsregelingen kunnen treffen.

Rabo-medewerker & SchuldHulpMaatje

Het maakt Marja trots dat zij mensen weer financieel zelfredzaam kan maken door ze een zetje in de goede richting te geven. Wat ze hiervan heeft geleerd? Dat mensen meer kunnen dan ze zelf denken. Deze mensen mogen volgens haar dan ook sneller om hulp vragen en moeten vooral niet wachten op steeds groter wordende zorgen.

“Vertel elkaar het eerlijke verhaal, dit kan iedereen overkomen.”

Daarnaast adviseert Marja actief apps te gebruiken die je inzicht geven in je inkomsten en uitgaven. Wat volgens haar kan helpen om het gesprek over geldzorgen aan te gaan, is dat je het gesprek op basis van gelijkwaardigheid aangaat en vooral niet oordeelt. “Schulden ontstaan tenslotte niet altijd door eigen schuld”, benadrukt Marja. “Vertel elkaar het eerlijke verhaal, dit kan iedereen overkomen.”

Wil jij net als Marja anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.