Paul praat over geld

Paul is Rabo-medewerker en schuldhulpcoach. Als medewerker bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en vrijwilliger bij Giftcity in Zwolle helpt hij mensen met geldzorgen. Door zijn werk weet Paul als geen ander wat geldstress met iemand kan doen.

Gepensioneerd Rabo-medewerker & vrijwilliger Thuisadministratie bij Humanitas

Paul heeft dan ook ervaren dat een eerste stap zetten door te praten over geld veel op kan leveren. Zo heeft hij anderen geholpen overzicht en inzicht aan te brengen, regelingen aan te vragen, contact te leggen met gemeenten én met het vinden en inrichten van een eigen huis. Paul is trots op het feit dat dankzij zijn hulp, de mensen die hij heeft geholpen in hun eigen kracht komen te staan. Volgens hem kun je met kleine stapjes al veel betekenen en heb je niet veel nodig om tevreden te zijn.

Paul’s waardevolle tip om het gesprek over geld aan te gaan? Vraag altijd eerst vanuit persoonlijke interesse naar iemands leven en vraag vervolgens vanuit die verbinding door naar de financiële situatie. Daarnaast is het belangrijk dat je geen vooroordelen hebt en zonder aannames kijkt naar de persoon. Paul is van mening dat er een groot taboe heerst op het hebben van schulden en de gevoelens van schuld daaromheen. Hij gunt iedereen om anderen hierbij te helpen en om als gelijkwaardig maatje op te trekken met mensen die financiële zorgen hebben.

Wil jij net als Paul anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.