Petra praat over geld

Petra is procesmanager bij Rabobank en vrijwilliger bij Bank voor de Klas. Zij vindt het belangrijk dat kinderen bewust en verstandig kunnen omgaan met geld. Daarom sloot zij zich aan bij Bank voor de Klas: een landelijk initiatief waarbij bankmedewerkers lessen op basisscholen geven om kinderen financieel bewust te maken.

Rabo-medewerker & vrijwilliger Bank voor de Klas

Een aantal jaar terug startte Petra op de school van haar dochters. Twee jaar geleden is Petra ook gestart met het geven van de lessen op de school van haar zoon, een SBO cluster 2 school. Ze vindt het belangrijk dat ook deze kinderen wijzer worden in geld. Door de lessen net iets aan te passen, zijn de lessen voor hen net zo waardevol. Ook dit jaar ging zij weer met veel enthousiasme met een volle klas het (digitale) gesprek over geld aan. Door kinderen op jonge leeftijd al uit te leggen wat de waarde van geld is, zijn ze volgens Petra beter voorbereid op de toekomst.

Ze laat kinderen inzien dat geld waarde heeft en dat je je handen uit de mouwen moet steken om geld te verdienen. Daardoor begrijpen ze beter dat ouders niet altijd alles kunnen betalen en kleine bedragen ook op kunnen tellen tot een groot bedrag. Naast dat het praten over geld met kinderen effectief is, vindt Petra het ook erg leuk om Bank voor de Klas vrijwilliger te zijn. Ze krijgt er een hoop enthousiasme voor terug.

Wil jij net als Petra anderen helpen door het gesprek over geld te starten?

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Weet je niet hoe je een gesprek kunt starten? Lees dan onze tips.