Toegankelijke tech-opleidingen en -banen voor iedereen bij TechConnect

26 mei 2021 15:51

TechConnect is een initiatief dat de tech-wereld toegankelijker wil maken voor mensen uit ondervertegenwoordigde groepen om zo hun kansengelijkheid op de arbeidsmarkt te vergroten. Diploma’s zijn niet nodig, motivatie is genoeg. Rabobank Metropoolregio Amsterdam is founding partner van het initiatief.

Verzend het artikel per e-mail
Vrouw achter laptop

Tech-arbeidsmarkt bestormen

TechConnect heeft als doel om in vier jaar tijd 100.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen de tech-arbeidsmarkt te laten bestormen. Hoe? Door ze te activeren naar studies en banen in de IT. Initiatieven als TekkieWorden, PathWays, TechGrounds en TechMeUp bieden een volledige routekaart naar IT: van verkennen, ontdekken & oriënteren tot scholing & werk.

Dankzij het programma van TechConnect worden duizenden vrouwen, jongeren uit sociaal zwakkere wijken, mensen met een migratieachtergrond, mkb'ers en grote groepen veertigplussers her-, bij- en omgeschoold. Hierna kunnen zij een carrière starten in de IT en aan de slag als programmeur, data-analist of ‘growth hacker’. In vier jaar tijd wil TechConnect 100.000 mensen helpen.

Techconnect

Resultaten 2021

Meer dan 1.000 mensen vonden een studie of baan in IT viaTekkieWorden, Pathways en TechGrounds. Deze platforms bieden mensen een volledige routekaart naar IT. Van verkenning tot scholing en werk. TechMeUp verstrekte €200.000 aan renteloze studievoorschotten aan 50 studenten. In 2021 rondden 218 deelnemers de TechGrounds opleiding af. 103 van hen vonden een vaste baan, 52 deden een vervolgopleiding waarvan 40 met baangarantie

TechConnect & Rabobank

TechConnect is een initiatief van Amsterdam Economic Board, Booking.com, Rabobank, TomTom en CA-ICT. Tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsorganisaties uit de Amsterdamse metropoolregio doen mee. De betrokkenen zetten zich in op het vergroten van de diversiteit in de sector en het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt van tech-banen, metropoolregio breed.


Financieel Gezonder Leven

Financiële flexibiliteit en zelfstandigheid is belangrijk. Door inzicht en overzicht te bieden en het gesprek over geld te stimuleren helpt Rabobank haar klanten hierbij. Gelijke kansen voor iedereen vinden we hierbij erg belangrijk.