Foodcounts: minder voedselverspilling dankzij slimme app

26 mei 2021 15:51

Don Varekamp uit Haarlem bedacht Foodcounts. Een app die verse producten die bijna over datum zijn met korting aanbiedt. Rabobank steunt het initiatief.

Prijsvoordeel én minder voedselverspilling

Foodcounts heeft een nieuwe app in ontwikkeling waarmee de gebruiker stapelkorting krijgt op afgeprijsde artikelen. Hoe meer je koopt, hoe minder je betaalt. Dat betekent prijsvoordeel voor de consument en de supermarkt hoeft minder voedsel weg te gooien en heeft geen arbeidskosten meer aan de afgeprijsde artikelen.

Rabobank & Foodcounts

Rabobank vindt het belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan en wil bijdragen aan vers & gezonde voeding voor iedereen. Daarom ondersteunen we Foodcounts met een innovatielening en onze kennis. Ook hebben we Don Varekamp in contact gebracht met verschillende partijen die Foodcounts verder kunnen helpen.


Banking for Food

De transitie naar een toekomstbestendige Food & Agri sector is belangrijk. We zetten onze kennis, netwerk en financiële oplossingen in om initiatieven zoals kringlooplandbouw en verdere verduurzaming van de sector mogelijk te maken.