Waterrecyclingsysteem Hydraloop: innovatief idee voor immense waterbesparing

24 januari 2022 10:05

Schoon zoetwater is schaars en de vraag ernaar stijgt. Om in de wereldwijde behoefte aan drinkwater en water voor voedselproductie te blijven voorzien, moet ons watergebruik daarom verduurzamen. Hydraloop heeft een oplossing die 85 procent van het water in huis reinigt en hergebruikt.

Een vrouw met twee kinderen op een trap

Op eenvoudige wijze water besparen

Het Hydraloopsysteem is een bekroond en gecertificeerd grijswater-recyclingsysteem dat bad-, douche- en wasmachinewater opvangt en reinigt voor hergebruik. Dit water is schoon, helder en veilig en voldoet aan de hoogste internationale normen. Het systeem bespaart tot 45 procent leidingwater en vermindert 45 procent riooluitstoot. Een gezin van vier personen bespaart zo 600 kWh per jaar aan energie en vermindert de CO₂-uitstoot met 6,3 procent.

Hydraloop & Rabobank

Rabobank heeft gezocht naar een financieringsoplossing waarmee Hydraloop de organisatie kan opschalen, internationaal kan doorgroeien en versneld kan inspelen op de sterk stijgende marktvraag. Hydraloop biedt een mooie oplossing die wereldwijd eenvoudig kan worden ingezet voor een immense waterbesparing.


Duurzaam Ondernemen

Ondernemers dienen mee te gaan naar een nieuwe economie waarin digitalisering, duurzaamheid en innovatie erg belangrijk zijn. Rabobank biedt naast financiering ook kennis en diverse programma’s die ondernemers hierbij helpen.