Dijkstra Draisma: realisatie energiezuinige sociale huurwoningen

24 januari 2022 10:14

Rabobank realiseert in samenwerking met Bouwbedrijf Dijkstra Draisma en Woningcoöperatie Woon Friesland 30 energiezuinige woningen die voldoen aan circulaire principes en inspelen op de transitie naar duurzame energie.

Verzend het artikel per e-mail
Man op dak legt zonnepanelen

Bouw van energiezuinige huurwoningen

Bouwbedrijf Dijkstra Draisma bouwt in samenwerking met sociaal verhuurbedrijf Woon Friesland energiezuinige sociale huurwoningen in Leeuwarden. Vanuit haar maatschappelijke rol financiert Rabobank die woningen om deze investering te realiseren.

Dijkstra Draisma & Rabobank

Directievoorzitter Jelmer Algra: “Rabobank zorgt samen met de betrokken partijen dat er in Friesland dertig circulaire en demontabele woningen voor lagere inkomensgroepen worden gebouwd. We hebben dit met een leaseconstructie gefaciliteerd, omdat we de energietransitie en duurzaam wonen en ondernemen hoog in het vaandel dragen. De woningen worden toegankelijk voor mensen met lagere inkomens, zodat ook zij de kans krijgen een energieneutrale en volgens circulaire principes gebouwde woning te betrekken.”


Duurzaam Wonen

Energiezuinig wonen scheelt geld en is beter voor het klimaat. Rabobank helpt hierbij. Ook willen we bijdragen aan toegang tot de woningmarkt. Dat doen we o.a. door diverse projecten te realiseren zoals duurzame bouw met BPD.