De Coöperatiekring strijdt voor gelijke kansen voor ieder kind

24 januari 2022 10:20

Rabobank is mede-initiatiefnemer van de oprichting van Coöperatiekring Fryslân en Amsterdam. Door gezamenlijk bij te dragen aan projecten die kansengelijkheid vergroten, strijden deze ‘geefkringen’ in Friesland en Amsterdam voor gelijke kansen voor alle kinderen.

Verzend het artikel per e-mail
kinderen lopen over stenen in het water

Gelijke kansen voor ieder kind

In Nederland leeft één op de twaalf kinderen in armoede. Maar behalve armoede zijn er meer invloeden die de kansen van kinderen bepalen, zoals het schooladvies of de plek waar je woont.

De geefkring

De geefkring bestaat uit een netwerk van betrokken inwoners uit de regio. Samen ondersteunen zij met een financiële bijdrage en eventueel ook met hun kennis en hun netwerk concrete projecten die bijdragen aan een kansrijk toekomstperspectief voor kinderen. De deelnemers van de Coöperatiekring doneren niet alleen hun geld maar zijn ook direct betrokken bij de impact die hun donatie heeft gehad. Iedereen kan deelnemen aan de kring, ook betrokkenen die geen klant van Rabobank zijn.

Coöperatiekring & Rabobank

Het initiatief om de Coöperatiekring op te richten komt van klanten en leden van Rabobank. Stichting Coöperatiekring Amsterdam werd als eerste opgericht in oktober 2020. Al snel volgde de geefkring Fryslân, die sinds het najaar 2021 actief is. Daarbij draait het om schenken met impact en betrokkenheid, maar het doel is ook om schenken aan een goed doel effectiever en aantrekkelijker te maken. De Coöperatiekring is onafhankelijk van Rabobank en heeft een zelfstandig bestuur. Rabobank zet haar kennis en expertise in om de Coöperatiekring tot stand te brengen en tot een succes te maken.


Financieel Gezonder Leven

Financiële flexibiliteit en zelfstandigheid is belangrijk. Door inzicht en overzicht te bieden en het gesprek over geld te stimuleren helpt Rabobank haar klanten hierbij. Gelijke kansen voor iedereen vinden we hierbij erg belangrijk.