Elestor, de batterij waarmee gestreefd wordt naar een CO₂-vrije wereld

25 januari 2022 9:20

Elestor, een jong bedrijf uit Arnhem, richt zich op de ontwikkeling van batterijtechnologie, gebaseerd op het 'waterstofbromide-flowbatterij'-principe.

Man in pak voor een machine

Elestor heeft met een uniek ontwerp de flowbatterij ontwikkeld tot een robuust product, waarvan de opslagkosten lager zijn dan die van de bestaande technologieën. Omdat goedkope opslag een van de ontbrekende schakels is om de energietransitie werkelijk te maken, speelt de introductie van Elestors technologie een belangrijke rol in de overgang naar een honderd procens duurzame elektriciteitsvoorziening.

Guido Dalessi - CEO Elestor

Elestor maakt batterijen voor grootschalige en langdurige opslag van elektriciteit. De meest voor de hand liggende toepassing is in combinatie met grote zonneparken of windparken. Op dagen waarop (te) veel energie wordt geproduceerd, kan de energie worden opgeslagen voor dagen waarop weinig wordt geproduceerd. De ambitie van het bedrijf is om een rol te spelen in de energietransitie, waarbij we écht naar een CO₂-vrije wereld gaan.

Elestor & Rabobank

Vanaf de eerste dag is Rabobank huisbankier van Elestor. Wat begon met simpelweg een rekening openen, resulteerde in intensief contact tussen het bedrijf en accountmanagers van Rabobank. Zij hielpen onder andere met de financiering van de productiemiddelen om de batterij te kunnen bouwen.

In onderstaande video is Elestor vanaf minuut 2:50 te zien.

screenshot filmpje Eendje rijden door regio Gelderland-Zuid

Energietransitie

Door energie productie en verbruik te veranderen, kan klimaatverandering beperkt worden. Rabobank helpt klanten daarom o.a. om hun woning of bedrijf energiezuinig te maken en we investeren in duurzame energieprojecten.