Energierekening naar nul in een tussenwoning in Ede

25 januari 2022 9:30

Sebastiaan (38) en Priscilla Brom (35) wonen met zoon Finn (7) en dochter Liz (4) in een iets te krappe tussenwoning in Ede. Extra ruimte creëren op de zolder blijkt een goede oplossing. Het echtpaar gaat de woning meteen verduurzamen. “Er komen tien zonnepanelen op het dak. De energierekening kan daardoor flink omlaag.”

Verzend het artikel per e-mail
ouders met twee kinderen op zolder

Energieneutraal

“De zonnepanelen moeten de energierekening tot nul reduceren”, legt Sebastiaan uit. “We kunnen ze betalen dankzij een subsidie en met de Rabo Groen Lening. Die hebben we gelijk meegenomen met de hypotheek. Als het goed is, verdienen de panelen zichzelf in zeven jaar terug. Daarna is het winst.” Het huis is al goed geïsoleerd. Hoewel Sebastiaan en Priscilla vooral voor zonnepanelen hebben gekozen vanwege de besparing, zijn ze blij dat ze ook goed bezig zijn voor het milieu. “Het is niet onze eerste prioriteit, maar het is wel fijn als we daaraan iets kunnen bijdragen”, zegt Priscilla. “We proberen toch steeds bewuster om te gaan met het milieu.” Na de verbouwing is het huis klaar voor de toekomst.

Duurzame Woonkansen & Rabobank

Rabobank hielp Sebastiaan en Priscilla met financiële oplossingen om de duurzame en energiebesparende maatregelen te realiseren. Zo wist de adviseur welke subsidies er waren en kon er door de groenlening tegen gunstige voorwaarden worden gefinancierd.


Duurzaam Wonen

Energiezuinig wonen scheelt geld en is beter voor het klimaat. Rabobank helpt hierbij. Ook willen we bijdragen aan toegang tot de woningmarkt. Dat doen we o.a. door diverse projecten te realiseren zoals duurzame bouw met BPD.