Leerlingen uit Noord-Brabant op ontdekkingstocht naar gezonde voeding

25 januari 2022 13:44

Stichting Willem II Betrokken en Rabobank organiseren gezamenlijk de Rabo Willem II Foodtour. Een interactief lesprogramma over gezonde voeding voor basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht én brugklassers van het voortgezet onderwijs.

Verzend het artikel per e-mail
Vier kinderen op een voetbalveld met krat vol groentes

Rolmodellen en zelf vloggen

Het interactief lesprogramma van negen lessen bestaat uit diverse filmpjes waarin Willem II-spelers en -trainers, voedingsdeskundigen en boeren tekst en uitleg geven over gezonde voeding. Acteur Leo Alkemade deelt de opdrachten uit. Leerlingen duiken in thema’s zoals gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. Daarnaast maken ze zelf vlogs over de verschillende onderwerpen.

Gezonde voeding stimuleren

Rabobank is partner van de stichting Willem II Betrokken. Samen ontwikkelen we programma's zoals JOGG Tilburg, de vereniging 013Food de Rabo WII Foodtour om gezonde voeding te stimuleren. In 2022 gaan zo'n 26 klassen met ruim zeshonderd leerlingen uit de regio met de Rabo Willem II Foodtour aan de slag.


Banking for Food

De transitie naar een toekomstbestendige Food & Agri sector is belangrijk. We zetten onze kennis, netwerk en financiële oplossingen in om initiatieven zoals kringlooplandbouw en verdere verduurzaming van de sector mogelijk te maken.