Zonnestroom voor Lierop & meer biodiversiteit in de regio

25 januari 2022 14:49

Zonnepark Lungendonk een mooie combinatie van een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit en het opwekken van zonnestroom.

twee mannen staan naast zonnepanelen

Parktuin onder de panelen

Zonnepark Lungendonk is een samenwerking tussen Nederland Opgewekt en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij [BOM]. Ruim duizend huishoudens in Lierop ontvangen zonnestroom van de 11.400 zonnepanelen die het park rijk is. En wat dit project zo interessant maakt, is dat het park wordt aangekleed met groenelementen. Zoals graslandflora, fruitbomen, kruiden en drieduizend struiken waaronder hagen met bosbessen. Én onder de zonnepanelen worden heuse shiitake-paddenstoelen gekweekt. Op deze manier dragen de initiatiefnemers bij aan een grotere biodiversiteit.

Zonnepark Lungendonk & Rabobank

Rabobank heeft een belangrijke rol gespeeld bij het optuigen van de crowdfunding rondom park Lungendonk. Alle mensen die instappen moeten natuurlijk goed beschermd zijn en met een veilig gevoel kunnen meedoen; daar heeft Rabobank zich voor ingespannen. Als sparringpartner dacht Rabobank al mee over het project, voordat de financiering gegund werd.


Energietransitie

Door energie productie en verbruik te veranderen, kan klimaatverandering beperkt worden. Rabobank helpt klanten daarom o.a. om hun woning of bedrijf energiezuinig te maken en we investeren in duurzame energieprojecten.