Meer groen op straat met felyx

4 mei 2022 11:31

De kans is groot dat je ze weleens hebt gezien: de elektrische deelscooters van felyx. Donkergroen van kleur én groen ‘onder de kap’. Met een nieuwe visie op mobiliteit in de stad heeft deze spraakmakende Nederlandse scale-up plannen om verder uit te breiden binnen Europa. Daarom besloot felyx onlangs om achterop te springen bij Rabobank.

Verzend het artikel per e-mail

Duurzamer van A naar B & een schonere stad voor iedereen

Veel grotere steden kampen met hetzelfde mobiliteitsprobleem: de stad slibt dicht met auto’s. Daardoor is er steeds meer vraag naar het shared e-mobility-concept van felyx: schoon deelvervoer voor stadsbewoners. Met een grote vloot elektrische deelscooters heeft felyx zijn plek in het Nederlandse straatbeeld inmiddels verdiend. En terecht, want het heeft impact: onderzoeksbureau CE Delft berekende dat felyx in Rotterdam in één jaar voor bijna vijfhonderd ton aan CO2-reductie heeft gezorgd.

“Felyx past perfect in onze groene ambities voor deelvervoer in de stad.”

Shared mentality

Thomas Pluimers, Relatiemanager Corporate Clients bij Rabobank: ‘Felyx en Rabo hebben een gedeelde mentaliteit. Shared e-mobility is een mooi voorbeeld van coöperatief ondernemen: samen delen (van bezit naar gebruik) en goed voor de wereld om ons heen (een duurzamere en schonere stad). Dat past perfect bij onze groene ambities voor deelvervoer in de stad.’

Unieke leaseconstructie

Het was daarom een ‘no-brainer’ voor Rabobank om in te stappen en mee te denken met felyx. Door de populariteit van het deelconcept kon felyx snel uitbreiden, maar dat betekende ook: meer e-scooters. Het leasen van voertuigen was bekend terrein voor Rabo Lease, maar voertuigen die door derden (stadsbewoners) gebruikt worden, en niet door felyx zelf, was nog relatief onbekend. Dankzij de kennis van Rabo over start- en scaleups werd een unieke leaseconstructie gevonden. Rabobank heeft uiteindelijk de volledige Nederlandse vloot gefinancierd en helpt felyx nu met uitbreiding naar Europa.

Kennis delen

Thomas: ‘Rabobank gelooft in delen. Zo helpen we felyx niet alleen met financiering, maar ook met ons netwerk en kennis over zaken doen in het buitenland. Dat is een extra stap die we graag zetten, al helemaal voor concepten die naadloos aansluiten op onze groene ambities. Zo helpen we deze prachtige Nederlandse scale-up op duurzame wijze groeien én dragen we iets moois bij aan de leefbaarheid in de stad.’


Meer weten over de mogelijkheden van Rabo Lease?