Ingrediënten voor een betere wereld

6 juli 2022 10:25

‘Mensen meer groenten en fruit laten eten’ is de missie van Hessing Supervers. Niet alleen omdat het gezond is; het is ook nog eens duurzamer. De CO2-footprint van groente en fruit is namelijk veel kleiner dan die van vlees, vis of zuivel. Maar daar stopt het niet. Hessing Supervers is continu bezig met verduurzamen en zet mede dankzij de Sustainability Linked Loan van Rabobank flinke stappen bij het (nog verder) reduceren van afval, energieverbruik, waterverbruik en CO2-uitstoot.

Groente en fruit die goed zijn voor jou & goed voor de planeet

On the way to PlanetProof

Misschien heb je nooit van ze gehoord maar de kans is klein dat je de versproducten van Hessing Supervers nooit hebt gegeten. Van salades, wokgroenten, tot voorgesneden groente en fruit; dagelijks worden er honderdduizenden pakketten geleverd aan supermarkten, groothandels en restaurantketens in heel Europa. Hessing Supervers wil het makkelijk maken om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten, en dat zo duurzaam mogelijk. Het bedrijf is dagelijks bezig met verduurzaming. Dat zie je terug in de verpakkingen, het duurzaam transport, maar ook aan het keurmerk On the way to PlanetProof waar het bedrijf aan voldoet.

“Met producten als de Sustainability Linked Loan helpen we verduurzaming een boost te geven”

Niet zomaar een lening

Samen met Rabobank formuleerde Hessing Supervers voor de komende jaren een aantal ambitieuze doelstellingen om verder te verduurzamen. “Deze doelstellingen op het gebied van reductie van afval, energieverbruik, waterverbruik en CO2-uitstoot zijn gekoppeld aan een zogenaamde Sustainability Linked Loan. De rente van deze lening is flexibel; worden de doelstellingen behaald dan gaat de rente omlaag. Veel ondernemers zijn al volop bezig met verduurzaming; met producten als de Sustainability Linked Loan zoeken we samen naar de mogelijkheden daartoe en helpen we verduurzaming een boost te geven,” aldus Annemarie Kuijer, Relatiemanager Corporate Clients Nederland bij Rabobank.

Groene groei op komst

In 2023 wordt de meest moderne versfabriek van Europa gerealiseerd. “Deze fabriek voorzien we van 12.000 zonnepanelen en state-of-the-art isolatie om energieverbruik verder terug te dringen. Het gebouw heeft geen gasaansluiting meer nodig en ook de restwarmte uit de fabriek wordt benut. Dat draagt flink bij aan het behalen van onze duurzame doelstellingen", aldus CEO Frank Hessing. Daarnaast wordt de mogelijkheid van een circulair systeem voor waterverbruik onderzocht; grote ambities waar de planeet en dus ook wij, de vruchten (en groenten) van plukken.


Benieuwd hoe Rabobank jouw bedrijf kan helpen te verduurzamen?