Contact

Kunstzaken Rabobank draagt zorg voor het samenstellen van een verzameling moderne en hedendaagse Nederlandse kunst met museale allure.

Onze taken en verantwoordelijkheden

Onze taken zijn de volgende:

    Aankoop van nieuwe kunstwerken. Beheer en behoud van de Rabo Kunstcollectie. Ontsluiten van de verhalen in de verzameling. Verbinden en samenwerken met lokale Rabobanken en in partnerschap met derden. Verzorgen van bruiklenen aan musea in binnen- en buitenland.

We laten ons hierbij leiden door het kunstbeleid, samengevat in onze visie. We rapporteren naar de Kunstcommissie*, die eveneens onze toetssteen vormt. Organisatorisch valt Kunstzaken onder Communicatie & Corporate Affairs (CCA).

Over onze activiteiten communiceren we via de website en social media.

* De Kunstcommissie vertegenwoordigt de Rabobank Groep op het gebied van het verzamelen van kunst en kunst in het algemeen. De commissie bestaat uit minstens vijf personen: een lid van de Groepsdirectie (voorzitter), een plaatsvervangend voorzitter (directeur Communicatie & Corporate Affairs), het Hoofd Kunstzaken, leden uit de Rabobank Groep en externe adviseur(s).

Colofon

©2023 De kunstwerken op deze website zijn afkomstig uit de verzameling van Rabobank. Alle rechten voorbehouden. De foto’s van deze website mogen dan ook niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Rabobank Kunstzaken worden gebruikt.

Fotografie:

Kunstenaarsportretten Rabo Art Lab:
Sanne Donders, Rotterdam
Maaike Engels, Rotterdam

Kunstwerken:
Peter Cox, Eindhoven

Van enkele kunstwerken is beeldmateriaal opgevraagd via de kunstenaar en verwante galeries.