Closeup van de zee met de tekst 'de natuur'

Aflevering 6: De Natuur

Godelieve denkt over de economie als een puur menselijk fenomeen. Maar die aanname klopt niet … alles wat leeft heeft een eigen economie. Dat wil ze beter begrijpen. Stel dat planten, dieren of grondstoffen ons konden vertellen hoe ze willen leven en met wie ze het liefste samenwerken? Blijven we dan de baas over de economie? Deze aflevering met Jaap Korteweg (Vegetarische Slager) en kunstenaar Elise Marcus.

Jaap Korteweg

Jaap Korteweg is de bedenker en oprichter van de Vegetarische Slager. Hij houdt van vlees en van dieren. Als boer ervaart hij in de dagelijkse praktijk dat die twee moeilijk te combineren zijn. Daarom maakt hij vlees zonder dieren. Zijn nieuwste project gaat nog een stap verder: kun je melk maken uit gras zonder tussenkomst van de koe?

Elise Marcus

Elise Marcus wil de culturele mindset over duurzaamheid veranderen. In haar ontwerpen komen geschiedenis, wetenschap, filosofie en technologie samen. Een van haar projecten is het Mother Earth Network, waarin ze op basis van data een stem geeft aan objecten, planten en dieren. Dit directe contact zou een begin kunnen zijn voor een meer gelijkwaardige relatie met mensen.

Contact

Heb je ideeën voor een nieuwe economie? Voor andere manieren van ondernemen? Dan kun je mailen naar kunstzaken@rabobank.nl