Dochters en deelnemingen

Rabobank voert meerdere financiële merken op verschillende markten in verschillende landen. Deze merken vullen elkaar aan en versterken ons aanbod aan klanten. Behalve dochterondernemingen heeft Rabobank minderheidsbelangen in verschillende ondernemingen. De belangrijkste Nederlandse deelneming is Achmea, waarin Rabobank een belang van dertig procent heeft.

Dochters

Vitru

Vitru is een financieringslabel voor zakelijk commercieel vastgoed voor het intermediaire kanaal. Vitru financiert verhuurde woningen tot drie miljoen euro en richt zich op verhuurders die duurzame woningen voor de lange termijn verhuren. Deze verhuurders kunnen rekenen op rentekortingen.

BPD

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is een gebiedsontwikkelaar die nieuwbouw-leefomgevingen realiseert in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, heeft BPD de bouw van ruim 365.000 woningen mogelijk gemaakt. BPD werkt vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland.

DLL

DLL is de zogeheten ‘vendor finance’-dochter van Rabobank. De onderneming biedt wereldwijd financieringsoplossingen in de sectoren agri, food, gezondheidszorg, clean technology, bouw, transport, industrie, kantoor en technologie. DLL werkt in meer dan dertig landen samen met fabrikanten en hun distributiepartners – van erkende distributeurs en zelfstandige dealers tot handelaren – en biedt hun financiële producten en diensten waarmee ze groei kunnen realiseren.

Freo

Freo is sinds 2007 specialist in online consumentenkrediet. Freo is onderdeel van de Rabobank en staat voor consumentenkrediet op een eerlijke en verantwoorde manier. Met Freo zijn er geen verborgen kosten, geen verrassingen. Freo maakt het eenvoudig en volledig digitaal. Van het aanvragen van de nieuwe lening tot het doorvoeren van wijzigingen tijdens het contract. Dankzij Mijn Freo, de persoonlijke leenomgeving, is er 24/7 toegang tot de lening.

Obvion

Obvion verstrekt hypotheken en enkele serviceproducten, zoals garanties en overbruggingskredieten. Obvion richt zich uitsluitend op de samenwerking met onafhankelijke intermediairs en heeft circa 600 mensen in dienst.

Rabo Vastgoedgroep

Rabo Vastgoedgroep bestaat uit een financiële holding en de onderdelen Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) en MAB Development Group.

Vista Hypotheken

Vista Hypotheken richt zich primair op consumenten die een eerste huis kopen en kiezen voor heldere, eenvoudige voorwaarden en vaak een lange rentevastperiode. De hypotheken worden uitsluitend aangeboden via onafhankelijke tussenpersonen.

Deelnemingen

Achmea

Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van verzekeren. Buiten Nederland is Achmea actief in vijf landen. Op het gebied van verzekeren werken Rabobank en Achmea nauw samen. Achmea is op de Nederlandse thuismarkt actief met labels als Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Avéro Achmea, FBTO, Agis Zorgverzekeringen en Zilveren Kruis Achmea. Interpolis is een label van Achmea en biedt een breed assortiment schade- zorg en levensverzekeringen voor zowel particulieren als bedrijven. Met meer dan een miljoen particulieren en enkele honderdduizenden bedrijven als klant is Interpolis een van de belangrijkste aanbieders in de Nederlandse verzekeringsmarkt. In de agrarische sector is Interpolis marktleider. Interpolis verkoopt verzekeringen via kantoren van Rabobank en een aantal zelfstandige tussenpersonen.