Smallholder farmer looking at a shrimp in Asia

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen over ons werk, je donatie of je aanvraag? Kijk hieronder of het antwoord staat bij de veelgestelde vragen. Laat anders een bericht voor ons achter, dan komen we er snel op terug.

Veelgestelde vragen

Hoe doe ik een aanvraag bij Rabo Foundation?

Als je de quickscan doorlopen hebt, kom je bij ons aanvraagformulier. Vul dit in en onze programmamanagers gaan ermee aan de slag. Ze beoordelen je aanvraag en kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Hoeveel investeert Rabo Foundation jaarlijks? En waaraan besteden jullie dit geld?

In 2019 investeerden we € 40,3 miljoen in 390 organisaties. Van producentencoöperaties in Afrika tot sociale ondernemingen in Nederland. In ons jaarverslag 2019 lees je hoe dat geld en de projecten zijn verdeeld over de wereld.

Welke soorten financieringen past Rabo Foundation toe?

We werken met verschillende vormen van financieringen. De belangrijkste is een lening. Dit is een bewuste keuze, omdat het organisaties helpt om sneller economisch onafhankelijk te worden. Een lening stimuleert de eigen verantwoordelijkheid. De ontvangen aflossing en de rente zetten we opnieuw in voor andere aanvragen – zo kunnen we steeds meer organisaties financieren. Ook bieden we hulp in de vorm van donaties, technische assistentie, garanties (vooral in India) en handelsfinancieringen.

Wat is de relatie tussen Rabobank en Rabo Foundation?

Rabobank heeft in 1974 Rabo Foundation opgericht als haar maatschappelijk fonds. Elk jaar ontvangen we een bijdrage van Rabobank. Ook zijn er veel medewerkers en leden van Rabobank die grote en kleine schenkingen doen. We zetten daarnaast de vele kennis en het uitgebreide netwerk van Rabobank in voor onze projectpartners. Rabo Foundation is een stichting en maakt in juridisch geen deel uit van Rabobank.

Hoe wordt mijn donatie besteed?

Je donatie gaat naar aanpakkers die kansen creëren om mensen economisch onafhankelijk te maken. Zoals boerencoöperaties waarin kleinschalige boeren zich verenigingen om samen een sterkere positie te krijgen én een eerlijke prijs voor hun producten. Of sociale ondernemingen die werk bieden aan mensen die graag aan de slag gaan, maar moeilijk een baan vinden. Jouw (eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse) donatie wordt verdeeld over al onze projecten, waardoor het terecht komt waar het op dat moment het meest nodig is. In ons jaarverslag lees je meer over de impact van donaties en blijf op de hoogte van de laatste impactverhalen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Stuur ons een bericht

Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen of heb je ideeën of suggesties die je graag wilt delen? Laat een bericht achter!

Dit is een verplicht veld. Wil je "Onderwerp" invullen?
Dit is een verplicht veld. Wil je "Voornaam" invullen? Dit is een verplicht veld. Wil je "Achternaam" invullen?
Het lijkt erop dat dit e-mailadres niet klopt. Wil je het controleren? Het lijkt erop dat dit e-mailadres niet klopt. Wil je het controleren? Dit is een verplicht veld. Wil je "E-mailadres" invullen? Het lijkt erop dat dit telefoonnummer niet klopt. Wil je het controleren? Dit is een verplicht veld. Wil je "Bericht" invullen?
Verstuur

Meer informatie over ons

Bezoekadres en postadres Rabo Foundation

Croeselaan 18
3521 CB Utrecht

Postbus 17100 (UC 079)
3500 HG Utrecht

Werken bij

Als we op zoek zijn naar nieuwe collega’s plaatsen we de vacature op rabobank.nl/werken

Contact voor de pers

Journalisten en redacties neem contact met ons op via het contactformulier. Voor vragen over het werk van Rabo Foundation, kijk eens bij de veelgestelde vragen.

ANBI-status en fiscaal nummer

Rabo Foundation is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
RSIN nummer: 812992003