FAANG vs. SOLVERS

7 juli 2021 15:34

In de afgelopen jaren zijn de FAANG aandelen aan het doorstomen. Nu geeft beheerder M&G aan dat er een nieuw mandje opkomt. Het gaat om de zogenoemde SOLVERS. Vooralsnog is het de Amerikaanse bigtech die het beter doet, maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet vervangen kan worden door de Europese pioniers in duurzame oplossingen.

Verzend het artikel per e-mail
Big five safari

FAANG vs. SOLVERS

Waar velen bij de Big Five denken aan een mooie safari in Zuid-Afrika, gaat het bij beleggen over ’s werelds meest verhandelde technologie-aandelen. Hiermee worden Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google (FAANG) bedoeld. Hoewel de aandelen van de FAANG het goed doen, deed beheerder M&G onlangs de suggestie om het mandje met Amerikaanse bigtech te vervangen door een duurzame variant. Het komende decennium zal in het teken staan van het bestrijden van klimaatverandering, de staatsrechtelijke druk van het Klimaatakkoord en uiteraard de natuurwetten zelf. Hoofdrolspelers bij de wens voor een klimaatneutrale economie zijn een aantal Europese pioniers, die de SOLVERS worden genoemd: Schneider Electric, Orsted, Linde, Vestas, EDP Renovaveis, Rockwool en DS Smith. Wanneer we inzoomen op de resultaten sinds juni 2016 (start notering van Orsted) kunnen we zien dat begin 2021 het kleinste totaal rendementsverschil werd behaald tussen FAANG en SOLVERS (gelijkgewogen). De belangrijkste vraag voor nu is: wordt de verduurzaming van de economie het nieuwe focuspunt voor beleggers? De Amerikaanse bigtech lijkt vooralsnog te winnen…

FAANG vs. SOLVERS

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.