Aandelenfondsen blijven favoriet onder beleggers

28 juli 2021 14:12

Aandelenfondsen zijn al 3 kwartalen achter elkaar goed voor het grootste deel van de totale fund flows.

Verzend het artikel per e-mail
Aandelenfondsen blijven favoriet onder beleggers

Aandelenfondsen zijn al 3 kwartalen achter elkaar goed voor het grootste deel van de totale fund flows. Ondanks zorgen over nieuwe virusvarianten, piekende bbp-groei en inflatiecijfers zagen aandelenfondsen ruim 96 miljard euro aan instroom in het afgelopen kwartaal volgens de Morningstar data. Wel is de instroom voor aandelenfondsen aan het dalen na een record van 146 miljard euro in het vorige kwartaal.

Bij obligatiefondsen steeg de instroom wel van circa 56 miljard naar ruim 73 miljard euro t.o.v. Q1 2021. Beleggers stapten vooral in meer risicovolle obligatiecategorieën: high yield, Chinese en wereldwijde opkomende markten obligaties, waar respectievelijk 9 miljard euro, 5 miljard euro en 3 miljard euro instroomden. De high yield obligaties kregen in juni te maken met verkrapping op de spreads naar recordlaagte, tot een niveau dat we voor het laatst in oktober 2018 zagen.

Aandelenfondsen blijven favoriet onder beleggers

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.