Dividendfondsen onder de loep

1 september 2021 14:40

Aandelenfondsen die een hoog inkomen nastreven kunnen profiteren van de recente heropleving van dividenduitkeringen.

Dividendfondsen onder de loep

Aandelenfondsen die een hoog dividend strategie volgen kunnen profiteren van de recente heropleving van dividenduitkeringen. Rabobank heeft een aantal van deze fondsen op de favorieten lijst staan. Met de Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield ETF kan passieve exposure worden verkregen naar aandelen met een bovengemiddeld dividendrendement. Het Kempen Global High Dividend Fund biedt actieve exposure en belegt dichter bij huis met een hoger gewicht in West-Europese aandelen ten opzichte van de genoemde Vanguard tracker.


Het DWS Top Dividende fonds overweegt defensieve sectoren en onderweegt voornamelijk financials. Het behaalde dit jaar tot zover een rendement van 13,4% tegenover 22,1% van het Kempen fonds en 19,4% van de Vanguard tracker. Het Kempen fonds biedt een dividendrendement van maar liefst 3,95%, DWS 2,83% en de ETF 2,91%. Met lopende kosten van 0,29% is de tracker uiteraard het goedkoopst. DWS brengt 0,90% in rekening en Kempen 0,50% met aanvullend een prestatievergoeding van maximaal 0,20%. Het Kempen fonds heeft nog het voordeel dat het belastingefficiënt is omdat er dividendlekkage wordt voorkomen.

Dividendfondsen onder de loep

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.