Zon schijnt in ‘land of the rising sun’

15 september 2021 15:35

Door de hernieuwde interesse in Japanse aandelen bekijken we een aantal fondsen in het Rabobank favorieten assortiment met blootstelling aan Japan.

Verzend het artikel per e-mail
Japan

Het aftreden van Suga, zorgen over China en een verbeterende vaccinatiegraad hebben hernieuwde interesse in Japanse aandelen teweeggebracht. Daarnaast biedt de gunstige Japanse koers-winstverhouding van 15 versus 19 wereldwijd, beleggers perspectief. Exposure naar Japan kan onder andere gevonden worden in het Comgest Growth Japan fonds, welke focust op grote kwaliteitsaandelen. Fidelity Japan Aggressive Fund biedt blootstelling aan midcaps met een nadruk op de technologie- en luxegoederensector.

Het Japan Equity Fund van JPMorgan overweegt naast techaandelen, aandelen in de gezondheidszorg. Het Comgest fonds behaalde over de afgelopen vijf jaar een rendement van 16,23% op jaarbasis, het Fidelity fonds 15,31% en het JPMorgan fonds 16,97%. Dit staat tegenover 9,34% van de iShares Core MSCI Japan IMI tracker. Hoewel de lopende kosten voor actief beheerde fondsen hoger liggen dan van de tracker, rechtvaardigen de prestaties dit prijskaartje. De voorkeur voor groeiaandelen was ondersteunend. De fondsen lopen echter ook consistent voor op de MSCI Japan Growth index wat de toegevoegde waarde van het actief beheer onderstreept.

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.