Beleggers weer vooral in obligatiefondsen

3 november 2021 16:48

In tegenstelling tot de afgelopen drie kwartalen stroomt dit keer meer nieuw vermogen in obligaties dan in aandelen.

Verzend het artikel per e-mail
Beleggers weer vooral in obligatiefondsen

In tegenstelling tot de afgelopen drie kwartalen stroomt dit keer meer nieuw vermogen in obligaties dan in aandelen. Volgens data van Morningstar hadden obligatiefondsen circa 84 miljard euro aan instroom. Dat is 11 miljard euro meer dan in het vorig kwartaal. Bij aandelenfondsen was daarentegen sprake van een afname van ruim 36 miljard euro aan instroom tot circa 60 miljard euro.

Het negatieve marktsentiment door o.a. de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande, die verzuimde om aan de rentebetalingen te voldoen, en de forse, wereldwijde stijging van de energieprijzen drukte de instroom in aandelenfondsen. De categorieën US Large-Cap Value Equity, Europe Large-Cap Value Equity en Chinese aandelen zagen de grootste uitstroom in het afgelopen kwartaal. Bij obligaties stapten beleggers vooral in de volgende obligatiecategorieën: high yield-, Chinese - en inflatie-obligaties, waarbij respectievelijk 5 miljard euro, 2 miljard euro en 2 miljard euro instroomden.

Beleggers weer vooral in obligatiefondsen

Goed om te weten. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.