Beleggen in opties

Een optie (ook wel ‘derivaat’ genoemd) is een recht om binnen of na een afgesproken periode een beleggingsproduct te kopen of te verkopen. Dit gebeurt tegen een vooraf bepaalde (uitoefen)prijs. Bijvoorbeeld 50 aandelen tegen een waarde van € 5,00.

Als u een optierecht koopt, dan heeft u het recht om binnen een afgesproken periode het beleggingsproduct te kopen of te verkopen tegen de vooraf afgesproken prijs.

U kunt een optierecht ook verkopen. Dan bent u verplicht om binnen een afgesproken periode uw beleggingsproduct te kopen of te verkopen tegen de vooraf afgesproken prijs.

In welke opties kunt u beleggen bij de Rabobank?

U kunt bij ons beleggen in opties van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel: opties op de beursindex BEL20 en op de aandelen uit deze index. Ook kunt u handelen in opties op aandelen die deel uitmaken van de AEX- of AMX-index en waarvan optieseries worden uitgegeven (zoals Aegon, Heijmans, ING of Unilever).

Goed om te weten

Opties zijn complexe producten. Daarom is het belangrijk dat u begrijpt hoe het product in elkaar zit en wat de werking ervan is. Handelt u voor de eerste keer in opties, dan stellen we u een aantal vragen om te bepalen of u voldoende kennis en ervaring heeft met dit product, en of het bij u past.

Optieseries en looptijden

Er worden regelmatig nieuwe optieseries uitgegeven met verschillende uitoefenprijzen. Optieseries kunnen een korte looptijd hebben van een maand of een langere looptijd van meerdere jaren. Voor de AEX-index en verschillende aandelen uit de AEX-index bestaan ook opties met een zeer korte looptijd van een week of een dag.

Zelf regelen & Contact

Zelf regelen Contact Chat Bel ons