Paslimiet betaalpas opzoeken of wijzigen

Sta je op het punt om je droomauto te kopen, of ga je binnenkort shoppen voor een compleet nieuw interieur? Check dan eerst hoeveel geld je kunt opnemen en overboeken met je betaalpas van de Rabobank. Verhoog je paslimiet om dure aankopen te kunnen doen. Of verlaag het, als het allemaal wat minder mag.

Paslimiet tijdelijk wijzigen online of in de app

In de Rabo App wijzig je de limiet het snelst. De nieuwe tijdelijke limiet gaat direct in. Geen gebruiker van de Rabo App? Je kunt je paslimiet ook tijdelijk wijzigen in internetbankieren.

Je limiet wijzigen

Standaard paslimiet van je betaalpas

Je betaalpas van de Rabobank heeft twee limieten: een limiet voor wat je maximaal kunt afrekenen bij een betaalautomaat in bijvoorbeeld winkels en restaurants en een limiet voor contant geld opnemen.

  • De limiet bij een betaalautomaat is standaard € 5.000 per week. Bij een Rabo RiantPakket is dit € 10.000, bij een Rabo JongerenRekening € 500.
  • De limiet voor contant geld opnemen is standaard € 1.250 per week. Bij een Rabo RiantPakket is dit € 5.000, bij een Rabo JongerenRekening € 250. 
  • Bij geldautomaten van de Rabobank loopt de week van donderdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur.
  • Andere Nederlandse banken en buitenlandse banken kunnen lagere limieten hebben.

Meer informatie over contant geld opnemen in het buitenland

Overboeken met je betaalpas

Grote uitgaven betaal je veilig met je betaalpas. Handig als vanmiddag je droomkeuken thuis wordt bezorgd. Of als je tijdens het shoppen ook de perfecte salontafel voor bij je nieuwe bankstel vindt. Pin je nooit grote bedragen? Dan is verlagen van de limiet een goede optie.

Tijdelijk je limiet verhogen

Je limiet voor de betaalautomaat verhoog je tijdelijk tot maximaal € 10.000. Heb je niet zoveel nodig?

Tijdelijk verhogen kan tot maximaal zeven dagen. In deze periode pin je zo vaak je wilt tot de limiet is bereikt. Ga je op zakenreis? Geen zorgen. De aanpassingen gelden voor euro's en vreemde valuta. Na de einddatum geldt automatisch weer de standaardlimiet van € 5.000.

Wijzig tijdelijk je limiet voor de betaalautomaat

Blijvend je limiet verhogen of verlagen

Regelmatig grote uitgaven? Log dan in met je Rabo Scanner en verhoog je limiet voor de betaalautomaat blijvend tot maximaal € 10.000 per week. Geef je niet zoveel uit, verlaag dan je limiet. Dit kan tot € 0. De aanpassing gaat de volgende werkdag in. Heb je het hogere bedrag eerder nodig? Kies dan voor een tijdelijke verhoging, die gaat direct in. De aanpassingen gelden voor euro's en vreemde valuta.

Wijzig blijvend je limiet voor de betaalautomaat

Contant geld opnemen

Wanneer nam je voor het laatst een groot bedrag contant geld op? Waarschijnlijk wel even geleden. We betalen steeds vaker met onze betaalpas, ook in het buitenland. Misschien wil je daarom je limiet om contant geld op te nemen verlagen. Heb je juist een groot bedrag in contant geld nodig? Dan verhoog je de limiet net zo makkelijk. Dit kan tijdelijk of blijvend.

Tijdelijk verhogen

Tot maximaal € 5.000
Je limiet voor de geldautomaat verhoog je tijdelijk tot € 5.000 per week. Dit kan tot maximaal zeven dagen. Bij sommige geldautomaten kun je het bedrag niet in één keer opnemen. Pin meerdere keren achter elkaar, tot je limiet is bereikt. Na de einddatum geldt automatisch weer de standaardlimiet van € 1.250. Daar hoef je niets voor te doen. De aanpassingen gelden voor euro's en vreemde valuta.

Meer dan € 5.000

Heb je meer dan € 5.000 nodig? Stel per dag de limiet van je betaalpas opnieuw in. Dan kun je per dag maximaal € 5.000 opnemen, zolang de geldautomaat genoeg voorraad heeft. Bij sommige geldautomaten kun je het bedrag niet in één keer opnemen. Pin meerdere keren achter elkaar, tot je limiet is bereikt.

Ben je ondernemer? Mogelijk heb je meer contant geld nodig. Bekijk de mogelijkheden die je hebt als ondernemer om aan contant geld te komen.

Wijzig tijdelijk de limiet voor de geldautomaat Contant geld voor ondernemers

Blijvend verhogen of verlagen

Blijvend je limiet voor de geldautomaat verhogen kan tot maximaal € 5.000 per week. Is met contant geld betalen je te ouderwets en pin je altijd alles? Log dan in met je Rabo Scanner en verlaag het bedrag, dit kan helemaal tot € 0. De aanpassing gaat de eerstvolgende werkdag in. Heb je het hogere bedrag meteen nodig? Kies dan voor een tijdelijke verhoging, die gaat direct in. Je nieuw gekozen limiet geldt voor de euro en vreemde valuta.

Wijzig blijvend de limiet voor de geldautomaat

Rabo JongerenRekening

Ook voor de betaalpas van de Rabo JongerenRekening van je kind kun je de paslimiet wijzigen. Dat kan alleen tijdelijk. Wil je je limiet blijvend wijzigen? Neem dan contact met ons op.

Wijzig de limiet van de Rabo JongerenRekening betaalpas Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn nieuwe limiet in één keer pinnen, of mag ik meerdere keren pinnen?

Je kunt pinnen of contant geld opnemen tot de limiet van je betaalpas is bereikt. Het maakt niet uit of je dit in één keer of meerdere keren doet. Bij sommige geldautomaten lukt het niet in één pinbeurt. Neem dan in meerdere keren contant geld op. Let op: grote bedragen krijg je alleen uit een geldautomaat van de Rabobank of Geldmaat. Bij andere Nederlandse banken kun je maar één keer per dag maximaal € 250 pinnen.

Kan ik mijn limiet van contactloos betalen wijzigen?

Dat kan. Je kunt de limiet voor contactloos betalen zonder pincode instellen tussen de € 50 en € 150 . Er geldt wel per keer dat je betaalt zonder pincode een limiet van € 50.

Service en Contact