Contant geld bestellen is gestopt

We betalen steeds minder met contant geld. Hierdoor neemt het gebruik van geldautomaten af. Om contant geld toch voor iedereen beschikbaar te houden, hebben wij samen met andere banken Geldmaat opgezet. Dit is een nieuw netwerk van geldautomaten. Dit jaar komen er steeds meer Geldmaten bij. Voor de veiligheid is er geen contant geld meer op onze kantoren. Daardoor kun je contant geld niet meer bestellen.

Wat zijn je mogelijkheden?

Heb je toch contant geld nodig? Dat kan. De geldautomaten verdwijnen niet. Bij een geldautomaat van Rabobank of Geldmaat kun je tot € 5.000 per dag aan contant geld opnemen.

Mogelijk moet je hiervoor de limiet van je bankpas verhogen.

Limiet verhogen

Vind een geldautomaat

Overboeking en betaalverzoek

Even snel de kosten van het etentje overmaken? Doe een overboeking via de app of laat de gastheer een betaalverzoek sturen. Net zo makkelijk en nog sneller ook.

Buitenlands geld (vreemde valuta) bestellen

Heb je buitenlands geld nodig? Dit bestel je bij GWK Travelex.

Zoek een vestiging op Gwktravelex.nl

Hoe kom ik als ondernemer aan contant geld?

Als ondernemer heb je mogelijk meer behoefte aan contant geld. Bekijk de mogelijkheden die je hebt als ondernemer om aan contant geld te komen.

Contant geld voor ondernemers

Veelgestelde vragen

Wat is Geldmaat?

Geldmaat is een samenwerking van ABN AMRO, ING en Rabobank om het gebruik van contant geld in Nederland mogelijk te blijven maken. De geldautomaten van de drie banken worden vervangen door automaten van Geldmaat. Deze geldmaten worden gelijkmatig over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.

Lees meer op de website van Geldmaat

Welke betalingen staan bij overboeken direct op de rekening van de ontvanger?

De meeste betalingen gaan tegenwoordig automatisch via 'Instant Payments'. Een betaling in euro’s staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Zo heeft de ontvanger het geld direct beschikbaar. Kijk voor welke betalingen dit geldt:

Particuliere betaling Zakelijke betaling

Hoe pas ik mijn limiet voor een grote betaling of opname aan?

Wil je een grote betaling doen of een groot bedrag opnemen? Je kunt je paslimiet tijdelijk aanpassen om dure aankopen te doen.

Limiet betaalpas wijzigen Limiet zakelijke betaalpas wijzigen

Kan ik nog munten bestellen?

Het is niet meer mogelijk om munten te bestellen. Je kunt wel munten opnemen bij muntuitgifte-automaten (muntrolautomaten) van Rabobank en Geldmaat met je pinpas. Deze automaten staan verspreid over het land.

Pas activeren of blokkeren? Regel het makkelijk online