Limiet rood staan wijzigen op je betaalrekening

Daar sta je met hoogrode wangen en een kar vol boodschappen. Wil je pinnen, staat er te weinig geld op je betaalrekening. Wat zou het handig zijn om af en toe rood te kunnen staan. Gelukkig kun je je kredietlimiet zelf wijzigen.

Wijzig zelf online hoeveel je rood wilt staan

Wil je af en toe rood kunnen staan op je betaalrekening? Je kunt € 500 rood staan als je de afgelopen drie maanden minimaal € 500 binnen hebt gekregen op je betaalrekening. Studenten met een studentenrekening kunnen Rabo Studenten Roodstaan aanvragen en dan kiezen uit een limiet van € 500 of € 1.000.

Om rood te kunnen staan, moet je eerst rood staan aanvragen. Dit kan via Rabo Online Bankieren. Klik op de button hieronder. Via de Rabo Bankieren App is het niet mogelijk om rood staan aan te vragen.De kredietlimiet (het maximale bedrag dat je rood mag staan) van € 500 is voor de meeste mensen voldoende.

Als je toch meer rood wilt staan, wijzig je dit zelf via Rabo Online Bankieren. De link staat hieronder. Via de Rabo Bankieren App is dit niet mogelijk.

  1. Klik hieronder de link ‘Limiet rood staan wijzigen’ aan.
  2. Log in met je Rabo Scanner.
  3. Er verschijnt nu een uitklapbaar menu op je scherm.
  4. Kies de rekening waarop je rood wilt staan.
  5. Kies hoeveel je rood wilt staan.
  6. Vul je mailadres in zodat wij je een bericht kunnen sturen over de wijziging.
  7. Als het niet mogelijk is om meer rood te staan, krijg je tijdens het online wijzigen meteen een melding te zien.

Het maximale bedrag dat je rood kunt staan, is hetzelfde bedrag als je netto maandloon. Je netto maandloon is het bedrag dat overblijft nadat van je bruto loon belastingen en premies zijn afgetrokken. Je betaalt alleen rente als je rood staat.

Limiet rood staan wijzigen

Lees meer over rood staan Lees meer over rood staan op je studentenrekening

Rood staan opzeggen

Wil je niet meer rood staan op je betaalrekening? Zet rood staan uit via Rabo Online Bankieren.

Rood staan opzeggen

Veelgestelde vragen

Gaan de kosten van het rood staan omhoog als ik mijn kredietlimiet wijzig?

Nee, de kosten van rood staan gaan niet omhoog als je je kredietlimiet wijzigt. De kosten hangen af van hoelang en hoeveel je rood staat. Je betaalt alleen rente als je rood staat. De rente wordt maandelijks van je betaalrekening afgeschreven. Hoe hoog deze rente is, ligt aan de betaalrekening die je hebt.

Wijzig hoeveel je rood wilt staan

Hoe vaak kan ik mijn kredietlimiet wijzigen?

In principe onbeperkt, maar als je een hoger kredietlimiet wilt, moet er natuurlijk wel voldoende geld binnenkomen op je betaalrekening. Je kredietlimiet verlagen kan altijd.

Service en Contact