Periodieke overboeking of incasso instellen

Een periodieke overboeking stel je zelf in. Je wilt bijvoorbeeld een vast bedrag per maand naar je spaarrekening overmaken. Of misschien juist iets uit een spaarpotje opnemen. Dit kun je instellen in de Rabo App of Online Bankieren.

Hoe stel ik een periodieke overboeking in?

  1. Log in in Rabo Online Bankieren of de Rabo Bankieren App.
  2. Je komt in 'Mijn overzicht'.
  3. Kies de rekening, spaarrekening of spaarpotje waarvoor je de periodieke overboeking wilt instellen.
  4. Ga naar 'Overboeken' en vul de gegevens in.
  5. Kies bij 'Meer opties'  in het menu 'Een keer of vaker' of deze opdracht herhaald moet worden. Bijvoorbeeld elke week, elke maand.
  6. Moet de overboeking op een bepaald moment stoppen? Vul dan een einddatum in. Deze kun je ook openlaten. Vergeet dan niet om de periodieke overboeking later zelf te stoppen.
Stel een overboeking in

Automatische incasso instellen

Een automatische incasso kun je niet zelf instellen. Het is namelijk niets meer dan een bedrijf of instelling goedkeuring geven om geld van je rekening af te schrijven. Bijvoorbeeld voor je sportschoolabonnement of toneelvereniging. Deze machtiging geef je wanneer je het abonnement afsluit. Wil je een automatische incasso stopzetten? Neem daarvoor contact op met het bedrijf of de instelling waar je een dienst of abonnement afneemt.

Incassomachtigen

Een digitale incassomachtiging is bijna hetzelfde als een papieren machtiging. Het enige verschil is de manier waarop je de machtiging afgeeft. Met een digitale machtiging kun je online producten en diensten afrekenen. Denk bijvoorbeeld je bestelling bij een online warenhuis.

Lees meer over incassomachtigen

Overboeking of incasso wijzigen of stopzetten

Wil je een zelf ingestelde overboeking wijzigen of stopzetten? Of een machtiging blokkeren? Dat kun je in veel gevallen zelf regelen. Lees hier meer over op de pagina Overboeking of incasso wijzigen of stopzetten.

Overboeking of incasso wijzigen of stopzetten

Ik ben vergeten een periodieke overboeking stop te zetten. Hoe krijg ik mijn geld terug?

Neem contact op met de persoon of het bedrijf achter het rekeningnummer en vraag om het geld terug te storten. Wij kunnen het bedrag niet voor je terughalen.

Lees meer over een verkeerde betaling terughalen

Service en Contact