Rekeninghouder aan je betaalrekening toevoegen of rekeninghouder verwijderen

Soms is het handig om een rekening op twee namen te hebben. Als je samenwoont bijvoorbeeld. Andersom kan natuurlijk ook: jullie gaan uit elkaar en je wilt dat de rekening weer alleen op jouw naam komt.

Rekeninghouder toevoegen aan je betaalrekening

Je kunt één of meer extra rekeninghouders toevoegen aan je betaalrekening. Dit heet een gezamenlijke rekening. Je kunt kiezen uit:

  1. En/of-rekening: alle rekeninghouders mogen los van elkaar over het geld beschikken of de rekening opheffen.
  2. En-rekening: alle rekeninghouders mogen alleen samen over het geld beschikken of de rekening opheffen. Om geld op te nemen, moet dus iedereen persoonlijk naar de bank om te tekenen.

Wil je je betaalrekening gezamenlijk maken? Ga dan met alle toekomstige rekeninghouders langs de Rabobank. Neem allemaal een geldig legitimatiebewijs mee. Willen jullie samen een volledig nieuwe rekening openen? Dan kan dat ook direct online.

Vind een Rabobank bij je in de buurt

Rekeninghouder verwijderen van je betaalrekening

Toch liever je gezamenlijke betaalrekening weer op één naam? Geen probleem. Alleen de overgebleven rekeninghouder heeft dan nog recht op het saldo. Om dit te regelen komt iedere rekeninghouder persoonlijk langs bij de Rabobank met een geldig legitimatiebewijs. Je hoeft niet per se tegelijk te komen.

Vind een Rabobank bij je in de buurt Uit elkaar gaan: dit moet je regelen

Iemand een volmacht geven over je betaalrekening

Wil je geen extra rekeninghouder, maar vind je het wel handig als iemand jouw betaalrekening kan inzien of gebruiken? Geef die persoon dan een volmacht. Dit regel je door langs te gaan bij de Rabobank.

Vind een Rabobank bij je in de buurt

Veelgestelde vragen

Kan ik online een rekeninghouder toevoegen of verwijderen?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor het toevoegen of verwijderen van een rekeninghouder moet je langskomen bij een van onze vestigingen.

Kan de nieuwe rekeninghouder mijn oude transacties inzien?

Ja, de nieuwe rekeninghouder kan tot maximaal 15 maanden terug alle bij- en afschrijvingen op de rekening zien. Het kan dus zijn dat hier transacties bij zitten uit de periode voordat het een gezamenlijke rekening was.

 

Wordt de en/of-rekening geblokkeerd als een van de rekeninghouders overlijdt?

Nee, de overgebleven rekeninghouder kan de rekening blijven gebruiken.

Service en Contact