Betalingen naar de Verenigde Staten

U vindt hier relevante informatie die u kunt gebruiken voor betalingsopdrachten naar de Verenigde Staten.

Generieke informatie

Naam land: Verenigde Staten
SEPA-land: Nee
Landcode: US
Muntsoort: USD (Amerikaanse Dollar)
Rekeningnummer aangeduid als: Account Number
Opbouw van het rekeningnummer: Er is geen standaard opbouw van het rekeningnummer voor de Verenigde Staten beschikbaar.
IBAN: Niet van toepassing.

Specifieke informatie

De Verenigde Staten maken voor het betalingsverkeer gebruik van een nationale bankcode. Deze heet in de VS Fedwire (FW), maar de termen CHIPS en ABA worden hier ook voor gebruikt. De nationale bankcode bestaat uit 9 cijfers en kunt u vullen in het veld Nationale bankcode achter FW.

Kosten correspondentbank

Wanneer u een transactie in euro's met kostenoptie SHA of BEN boven de € 500,- overmaakt naar de Verenigde Staten, worden door de correspondentbank verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Deze kosten bedragen €3,25. Wanneer de transactie in Amerikaanse dollars is boven de $500,- dan worden er $4,- verwerkingskosten ingehouden op het transactiebedrag. Daarnaast kan ook de bank van de begunstigde kosten in rekening brengen richting de ontvanger. Door gebruik te maken van kostenoptie OUR bij USD-betalingen naar de VS, kunt u er zeker van zijn dat door de correspondentbank geen kosten worden ingehouden. Het volledige bedrag zal dan bij de bank van de begunstigde aankomen. Deze kan in sommige gevallen nog wel kosten inhouden. De Rabobank heeft geen invloed op deze kosten.

Belangrijk voor uw betalingen

Om uw betalingen naar het buitenland correct te kunnen verwerken is het belangrijk dat u uw betalingsopdracht volledig invult. Zo dient, indien deze bekend is, een geldige BIC/SWIFT van de bank van begunstigde vermeld te zijn. Daarnaast dienen de gegevens van begunstigde volledig te zijn en rekeningnummer, volledige tenaamstelling, adres en woonplaats te bevatten om vertraging in het buitenland te voorkomen. Controleer daarom uw factuur en betalingsopdracht, en vraag eventuele ontbrekende gegevens op bij begunstigde.

Lees meer over buitenlandse betalingen

Wat is BIC of SWIFT?

Waar vind ik mijn IBAN?

Contact

Rabobank