Betalingen creditcard aflossen

Als je nu iets koopt met je RaboCard of Rabo GoldCard, betaal je de kosten later pas. Je kunt dus gerust die dure aankoop doen bij je favoriete webwinkel. Ook als je pas aan het einde van de maand genoeg geld hebt om te betalen. We leggen je uit hoe dit werkt.

Maandelijks betalen

We schrijven je creditcardbetalingen elke maand af van je rekening. Dit doen we altijd aan het eind van de maand, dus rond de tijd dat de meeste mensen salaris krijgen. Je hoeft dus niet zelf af te lossen.

We schrijven je betalingen ook af als je onvoldoende saldo hebt. Heb je een betaalrekening zonder de mogelijkheid om rood te staan? Dan betaal je geen rente over het bedrag dat je door de creditcardafschrijving in het rood komt.

Heb je een betaalrekening waarbij je wel tot een afgesproken bedrag rood mag staan en ga je daar door de creditcardafschrijving overheen? Dan betaal je over dat gedeelte geen rente.

Bedrag van je betaalrekening overmaken naar je creditcard

Wil je meer bestedingsruimte op je creditcard of wil je tussentijds aflossen? Maak dan geld over van de betaalrekening die gekoppeld is aan je creditcard. Zo ontstaat er een saldo op je creditcard. Heb je dit bedrag niet (volledig) gebruikt vóór de eerstkomende afschrijving van je creditcarduitgaven? Dan verrekenen we het (restant) saldo met het bedrag van de volgende afschrijving.

Zo maak je geld over van je betaalrekening naar je creditcard:

  1. Maak een overboeking naar de volgende rekening:
    • Mastercard creditcard: IBAN NL71RABO0350808880 ten name van Rabobank Creditcard Mastercard.
    • Visa creditcard: IBAN NL03RABO0350807000 ten name van Rabo Krediet Maatschappij B.V.
  2. Vermeld in de omschrijving het 16-cijferige nummer van je creditcard (zonder puntjes tussen de cijfers).
  3. Uiterlijk drie werkdagen na de overboeking is het bedrag beschikbaar op je creditcard.
Saldo op je creditcard overmaken naar je betaalrekening

Is er geld op je creditcard gestort en heb je dat liever op je betaalrekening? Bel de Creditcard Service Desk van de Rabobank op +31 88 722 67 77 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Uiterlijk drie werkdagen nadat (een deel van) je creditcardsaldo is overgemaakt, is het bedrag beschikbaar op je betaalrekening.

Gespreid betalen

Je kunt niet meer kiezen voor gespreid betalen, ook wel Krediet op Creditcard genoemd. Maak je nog gebruik van gespreid betalen? Dan bepaal je zelf hoeveel en in welke termijnen je terugbetaalt. Maar er is wel een verplichte minimale aflossing die je moet betalen. Dit bedrag wordt maandelijks automatisch van je betaalrekening afgeschreven.

Lees meer over gespreid betalen

Minimale aflossing creditcard

Minimale aflossing RaboCard

Voor de RaboCard betaal je 2% van het bedrag dat je nog bent verschuldigd, inclusief rente.Het minimale bedrag dat je maandelijks moet aflossen is € 50,- per maand.

Minimale aflossing Rabo GoldCard

Voor de Rabo GoldCard betaal je 5% van het bedrag dat je nog bent verschuldigd, inclusief rente.Het minimale bedrag dat je maandelijks moet aflossen is € 45,- per maand.
Tussentijds (extra) aflossen bij gespreid betalen

Je krediet geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen is simpel:

Schrijf het bedrag over naar het op je rekeningafschrift vermelde rekeningnummer.Het bedrag is binnen uiterlijk 2 werkdagen bijgeschreven op je creditcard.Eerder of extra aflossen is geheel boetevrij.

Veelgestelde vragen

Wanneer worden de creditcardbetalingen afgeschreven van mijn rekening?

We schrijven je creditcardbetalingen elke maand af van je rekening. Dit doen we rond het eind van de maand, dus tegen de tijd dat de meeste mensen salaris krijgen.

Wil je weten wanneer je de volgende afschrijving kunt verwachten?

Kijk dan in Rabo Online Bankieren of in de Rabo App bij Mijn overzicht → Creditcards. Hier zie je de datum van de eerstkomende afschrijving.

Maak je geen gebruik van Rabo Online Bankieren of de Rabo App? Dan krijg je een paar dagen voor de afschrijving het rekeningoverzicht van je creditcard. Op dit rekeningoverzicht staat de datum van de eerstkomende afschrijving.

Waar vind ik de betalingen en afschrijvingen van mijn creditcard?

Ben je benieuwd of je deze maand nog een keer lekker uit eten kunt? Of wil je weten welke bedragen we de komende maand afschrijven, en op welke dag? In Rabo Online Bankieren en in de Rabo App vind je een handig overzicht van je betalingen, afschrijvingen en hoeveel je nog kunt besteden met je creditcard. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Bekijk je transacties