Pincode creditcard vergeten, kwijt of wijzigen

Oh nee, wat was die pincode van je creditcard nou ook alweer. Je moet ook zoveel codes en wachtwoorden onthouden. Gelukkig kun je online gelijk een nieuwe aanvragen. Die ligt dan uiterlijk op de derde werkdag bij je op de mat.

Zo vraag je een nieuwe pincode aan

Online in internetbankieren of in de Rabo App. Log dan in met je Rabo Scanner. Ga naar het gedeelte ‘Service’, 'Creditcard', 'Pincode creditcard opvragen'.

Wij zorgen er vervolgens voor dat je de nieuwe pincode zo snel mogelijk en uiterlijk op de derde werkdag op je mat hebt liggen.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Vraag de pincode op

Neem contact met ons op

Direct een betaling doen

Sta je net op het punt een betaling te doen en weet je je pincode niet meer? Het opvragen van je pincode duurt drie werkdagen. Kies daarom tot die tijd voor een andere betaalmethode, bijvoorbeeld je bankpas. 

Pincode wijzigen

Weet je een makkelijker te onthouden pincode of wil je om een andere reden een nieuwe code? Je kiest zelf kosteloos je eigen pincode, gewoon bij een geldautomaat van de Rabobank of van Geldmaat. Voer je de huidige pincode in en kies voor de menu-optie ‘Pincode wijzigen’.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn creditcard ook gebruiken zonder pincode?

In sommige gevallen kun je inderdaad ook zonder pincode betalen met je creditcard. Dit heet contactloos betalen en dat is aan een aantal voorwaarden verbonden. Je leest er alles over op de pagina Contactloos betalen

Kan ik mijn eigen pincode kiezen of wijzigen?

Vergeet je de huidige pincode van je creditcard steeds of wil je om een andere reden een nieuwe code? Dat kan heel makkelijk en kosteloos bij een geldautomaat van de Rabobank of van Geldmaat. Daar voer je de huidige pincode in en kies je de menu-optie ‘Pincode wijzigen’.

Kan ik mijn pincode opvragen?

Ja, je kunt je eigen pincode opvragen. 

  • Online via internetbankieren of de Rabo App. Ga naar 'Zelf regelen', 'Creditcard', 'Pincode creditcard opvragen'
  • Ga je liever langs bij een Rabobank bij jou in de buurt? Dat kan natuurlijk ook. Het enige dat je dan nodig hebt is een geldig legitimatiebewijs en je creditcard.
  • Weet je je huidige pincode nog? Dan kun je de pincode zelf wijzigen bij een geldautomaat van de Rabobank of Geldmaat.

Service en Contact