Rabo App registreren op ander toestel

Heb je een nieuwe telefoon en wil je hier de app op installeren? Of wil je de app ook op een tweede toestel, bijvoorbeeld je tablet, gebruiken? Dat kan met de Rabo Scanner of in een paar stappen met een QR-code.

QR scanner

Zo registreer je een ander toestel met een QR-code

  1. Download en open de Rabo App op je tweede telefoon of tablet en kies ‘ja’.
  2. Ga op je eerste toestel in de app naar het poppetje rechts bovenin (Profiel), kies ‘Toegang’ en 'QR-code nieuw toestel registreren'. Je krijgt een QR-code te zien.
  3. Pak je tweede toestel en tik links bovenin de Rabo App op het vierkante icoontje. De camera opent.
  4. Scan met de camera de QR-code op je andere toestel en volg de stappen.

Je registratie is klaar! Vanaf nu werkt de app op je nieuwe of tweede toestel.

Toestel registreren met Rabo Scanner

Met de Rabo Scanner volg je dezelfde stappen als toen je de app voor de eerste keer registreerde. Hiervoor heb je je bankpas en Rabo Scanner nodig.

De app installeren met Rabo Scanner

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn vijfcijferige toegangscode code vergeten, wat nu?

Je moet dan eerst een nieuwe toegangscode aanmaken. Houd hiervoor je Rabo Scanner bij de hand. Je kunt de QR-code niet gebruiken zonder vijfcijferige toegangscode.

Nieuwe toegangscode aanmaken

Hoe veilig is registratie met een QR-code?

Met een QR-code registreer je de Rabo App in een paar stappen op een tweede telefoon of tablet. Ook aan de veiligheid hebben we gedacht:

1. Je hebt zowel het eerste als het tweede toestel nodig om de app te registreren met een QR-code. Het is dus niet mogelijk dit op afstand te doen.

2. Je hebt je vijfcijferige toegangscode nodig om de app op de tweede telefoon of tablet te gebruiken. Zonder die persoonlijke code kun je de app niet registreren met een QR-code.

Hoe kan ik de QR-code scannen met mijn nieuwe of tweede toestel?

Linksboven in het startscherm van de app staat een vierkant icoontje. Als je hierop klikt, opent de camera en kun je de QR-code scannen.

Ik kan de QR-code niet scannen met mijn nieuwe of tweede toestel

Zorg dat de camera van je telefoon of tablet aan staat. Ga hiervoor naar ‘Instellingen’ op je telefoon of tablet en vervolgens naar de Rabo Bankieren App. Hier kun je de camera aanzetten. Is de camera kapot? Dan kan registreren alleen met je bankpas en Rabo Scanner.

Ik kan de Rabobank app op mijn oude telefoon niet openen omdat deze een netwerkfout geeft.

Je kunt je oude telefoon, ook als de simkaart al verwijderd is, verbinden met een wifi-netwerk. Je kunt ook een andere telefoon als wifi-hotspot gebruiken om een netwerkverbinding te maken.

Is de QR-code uniek?

Ja, elke QR-code is uniek. Je kunt de code maar een keer gebruiken. Bovendien is de code gekoppeld aan de persoon die de app heeft geregistreerd. De code van iemand anders is dus niet bruikbaar.

Service en Contact