Tips om te besparen op de kleine verleidingen

1

Wees kritisch

Vraag je af: Heb ik dit nu écht nodig? Het kan helpen om eens door je huis te lopen en te kijken wat je allemaal al hebt. Het verkleint de drang om er nog meer spullen bij te kopen. In de meeste gevallen zal het antwoord dan ‘nee' zijn.

2

Stel je aankoop uit

Twijfel je? Stel je aankoop uit. Slaap er nog eens een nachtje over. Mogelijk weet je de volgende dag niet eens meer wat je wilde kopen.

3

NEE-NEE sticker

Als je gevoelig voor reclames bent, plak dan de nee-nee sticker op je brievenbus. Al die folders met verleidingen krijg je dan niet onder ogen. Zo kom je minder snel in de verleiding om onnodige aankopen te doen.

4

E-mailnieuwsbrieven

Meld je af voor nieuwsbrieven van webshops. Die zijn erop gericht je te verleiden naar een koop. Als je deze niet ziet dan kan je ook niet in de verleiding komen. Dit helpt je om alleen kleding en spullen te kopen wanneer je deze écht nodig hebt.

5

Ga shoppen met een budget

Sommige mensen kunnen niet naar een winkel of webshop gaan zonder teveel geld uit te geven. Wil of moet je er toch heen? Geef jezelf dan een budget en hou je eraan. Het liefst neem je alleen het bedrag cash mee dat je maximaal wilt uitgeven.

6

Check of je alles in je winkelwagentje nodig hebt

Kijk even naar je winkelkarretje voor je naar de kassa loopt of op de bestelknop klikt. Zit er iets bij waar je niet van overtuigd bent, twijfelt of gewoon onnodig is? Terug ermee.

7

Neem je eigen lunch/koffie/snack mee

Niet overtuigd? Reken dan eens uit wat je per maand en zo ook per jaar kwijt bent aan al die kleine versnaperingen.

Spaarpot

Van besparen naar sparen

Vergeet niet: elke euro die je kunt besparen is er één. Kun je het geld missen? Om het sparen leuker en makkelijker te maken kun je ook een apart spaarpotje hiervoor aanmaken.

Bespaar ook op: