Moeder en zoon praten over spaardoelen

Dromen? Maak er spaardoelen van

Sparen voor grotere uitgaven is fijn. Je zet een tijdje een klein bedrag opzij en uiteindelijk kun je kopen of doen waar je altijd al van droomde. Met je kinderen is het iets minder concreet. Je hebt namelijk nog geen idee hoe hun leven gaat lopen.

Sparen betekent goede voorbereiding

Maar hoe concreet wil je het hebben? Uiteindelijk is sparen een goede manier om een goede buffer op te bouwen. Waarschijnlijk zet je zelf ook al wat geld opzij, zonder dat je er een duidelijke bestemming voor hebt. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een potje voor onvoorziene uitgaven. Want stel dat je wasmachine het begeeft of dat je onvoorziene schade oploopt in huis of met je auto, dan komt dat extra geld goed van pas.

Dromen mag altijd

Dat is het voordeel van sparen: je hebt altijd wat geld achter de hand. Of dat nou voor iets leuks of voor iets nuttigs is. Dat werkt met je kinderen natuurlijk niet anders. Misschien zie jij je kinderen in je dromen al studeren voor arts. Of hun rijbewijs halen en die leuke eerste auto kopen met jouw hulp. Of in een tussenjaar op wereldreis gaan, als welverdiende beloning voor hun diploma. Met de juiste financiële ondersteuning kun jij je kinderen die mogelijkheden en ervaringen geven.

Goed voor je kind en voor jou

Als je op tijd begint met sparen, kun jij je kinderen straks van alles bieden. Zeker als je het slim aanpakt. In onze blog ‘3 tips waarmee je slim spaart voor je kind’ hebben we een stel handigheden voor je op een rij gezet.

Moeder met zoon achter de laptop

Heb je al een spaarrekening voor je kind?

Dan is de Rabo RegenboogRekening misschien wat je zoekt: deze spaarrekening is gratis en je opent hem gemakkelijk online. Dat kost nog geen 5 minuten. Je kind krijgt er nog een leuk welkomstcadeau bij ook.

Haalbare spaardoelen?

Weten hoe haalbaar de spaardoelen voor je kind zijn?