Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Doe jij mee?

Praten over geld is makkelijker dan je denkt

Veel mensen vinden praten over geld lastig, terwijl het je kan helpen om financieel inzicht en overzicht te krijgen. En dat geeft meer rust. Maar hoe begin je nu een gesprek over geld? Dat doe je door de juiste vragen te stellen. In de e-training ‘Praten over geld Challenge’ krijg je voorbeelden te zien van gesprekstarters die jou kunnen helpen om het gesprek over geld makkelijker te voeren. Hiervoor zijn verschillende bronnen gebruikt. Ga jij het gesprek aan?

Doe de e-training en ontdek hoe jij het gesprek kunt starten
Man en vrouw werken op de tablet

Wegwijzer naar een financieel gezonder leven

Ben jij klaar om een stap te zetten naar een financieel gezonder leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vul de Wegwijzer in en aan de hand van een paar vragen weet jij binnen 2 minuten met welke stap je kunt starten.

Heel Nederland in gesprek over geld

Wat je financiële situatie ook is, tijdig in gesprek gaan over geld om inzicht te creëren zodat je passende keuzes kunt maken is voor iedereen van belang. We roepen dan ook heel Nederland op om in gesprek te gaan over geld. Wij mobiliseren onze medewerkers en 2 miljoen leden om het gesprek over geld op gang te brengen. De e-training ‘Praten over geld’ kan daarbij helpen. Deze e-training heeft Rabobank samen met Nibud ontwikkeld.

Doe de e-training ‘Praten over geld’

&Doe mee initiatieven

Wij werken met diverse instanties samen om Nederland financieel gezonder te maken. Dit doen we met onze partners zoals Nibud, Nederlandse Schuldhulproute, Fikks, SchuldHulpMaatje, Bank voor de klas. Zo helpen wij jou op weg. En jij kunt via deze initiatieven anderen helpen.

Bekijk deze initiatieven