Koppel praat over geld in de keuken

Praten over geld

Over geld wordt nog steeds niet veel gepraat. Terwijl dat vaak wel de eerste stap is naar een financieel gezonder leven. Daarom stimuleren we gesprekken met familie en vrienden. Of met ons. Door het gesprek te voeren, kan je meer financieel inzicht krijgen. Doe jij mee?

Start met de 'Praten over geld Challenge'

Hoe begin je een gesprek over geld? Met de gratis 'Praten over geld Challenge' ontdek je hoe je zo’n gesprek kan aangaan. Ook kom je erachter of je een Geld Chaoot of Superspaarder bent. Ga jij de uitdaging aan?

Medewerkers praten over geld

Ook voor Rabo medewerkers is praten over geld belangrijk. Ze gaan vaak een stapje verder om te helpen. Zo zetten velen zich in als vrijwilliger om mensen met geldzorgen te steunen en hen te begeleiden met hun geldzaken. Of leren kinderen tijdig omgaan met geld. Kijk je mee?

Interview Petra - Vrijwilliger bij Bank voor de KlasInterview Siham - Part-time TolkInterview Paul - Schuldhulpcoach

Bekijk hier meer interviews van Rabo medewerkers & leden door het land.

Samengesteld gezin gebruikt Inzicht in de Rabo App

'Inzicht' met de Rabo App

Praten over geld begint met inzicht in je geldzaken. Daarom geeft de Rabo App je nu nóg meer informatie voor een goed gesprek. Alles op het gebied van inzicht vind je op één handige plek in de app. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel abonnementen je hebt en wat je vaste lasten zijn. Ga naar 'Inzicht' in het menu van je app en je ziet direct hoe je ervoor staat.

Ontdek 'Inzicht' in de Rabo App
Zoon en moeder bespreken de geldzaken

Hoe kun je iemand helpen?

Wil je ook iemand helpen financieel gezonder te worden? De e-training ‘Praten over geld Challenge’ helpt je om het gesprek aan te gaan met de mensen om je heen. Misschien kun je iemand helpen die geen inzicht heeft in zijn of haar financiën, of iemand die gaat samenwonen en de gezamenlijke kosten wilt bespreken. Want een goed gesprek over geld kan veel inzicht opleveren – voor jezelf én voor de ander. Deze e-training is gratis en duurt ongeveer 20 minuten. Start jouw ‘Praten over geld Challenge’!

Ik wil iemand helpen
Man zoekt hulp voor zijn geldzaken

Heb je geldzorgen?

Heb je geen idee hoe je volgende maand je rekeningen moet betalen? Je staat er niet alleen voor. Neem contact met ons op en we zoeken samen naar een oplossing voor je schulden, geld- of betaalproblemen.

Neem contact met ons op

Feiten en Cijfers

39%

van de Nederlanders praat niet over geldzaken met familie en vrienden.

21%

van de Nederlanders heeft geen financiële buffer.

20%

van de Nederlanders (met een partner) weet niet wat een partnerpensioen is.

Koppel vult de Wegwijzer in

Wegwijzer naar een financieel gezonder leven

Ben jij klaar om een stap te zetten naar een financieel gezonder leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vul de Wegwijzer in en aan de hand van een paar vragen weet jij binnen 2 minuten met welke stap je kunt starten.

Heel Nederland in gesprek over geld

Wat je financiële situatie ook is, tijdig in gesprek gaan over geld om inzicht te creëren zodat je passende keuzes kunt maken is voor iedereen van belang. We roepen dan ook heel Nederland op om in gesprek te gaan over geld. Wij mobiliseren onze medewerkers en 2 miljoen leden om het gesprek over geld op gang te brengen. De e-training ‘Praten over geld’ kan daarbij helpen. Deze e-training heeft Rabobank samen met Nibud ontwikkeld. Hiervoor zijn verschillende bronnen gebruikt.

Doe de e-training ‘Praten over geld’

&Doe mee initiatieven

Wij werken met diverse instanties samen om Nederland financieel gezonder te maken. Dit doen we met onze partners zoals Nibud, Nederlandse Schuldhulproute, Fikks, SchuldHulpMaatje, Bank voor de klas. Zo helpen wij jou op weg. En jij kunt via deze initiatieven anderen helpen.

Bekijk deze initiatieven
Koppel praat over geld in de keuken

TV commercial ‘Financieel Gezonder Leven’

Of je nu gaat samenwonen, alleen komt te staan of tijdelijk minder inkomen hebt...wat je situatie ook is, wij geloven dat een financieel gezonder leven begint met praten over geld. Wij helpen je daar graag bij.

Bekijk de TV commercial