Zussen praten over buffer opbouwen

Een Gezond Geldgesprek over buffer op orde krijgen

Anne bespreekt met haar zus Eefje dat het moeilijk is om een buffer op te bouwen. Ze wil meer sparen maar uitgeven is ook leuk. Anne weet als geen ander dat een buffer wel belangrijk is, zeker als je ineens een groot bedrag moet terugbetalen aan de Belastingdienst. Hoe heeft ze dit gedaan? Laat je inspireren door het Gezonde Geldgesprek tussen beide zussen.

Zussen praten over buffer op orde krijgen

Hoe vang je onverwachte kosten op?

Anne moest ineens veel geld terugbetalen aan de Belastingdienst, 5.880 euro. Ze had dit geld niet want ze had net een nieuwe woning gekocht. Ze is in gesprek gegaan met de Belastingdienst en kon haar schuld in termijnen betalen. Na 2,5 jaar was haar schuld afgelost. Het kan iedereen overkomen dat je net te weinig geld hebt, zeker nu. Belangrijk is dat je tijdig in actie komt. Dat lijkt misschien niet eenvoudig, maar de eerste stap is zo gezet.

“Zoiets gaat me nooit meer overkomen. Dan zorg ik wel dat ik een buffer heb.”

- Anne, 37 jaar –

Hoe krijg je je buffer op orde?

Nadat Anne haar schuld had betaald, kon ze haar buffer gaan opbouwen. Het geld dat ze aan de Belastingdienst betaalde, 200 euro per maand, wil ze nu sparen. Ze wil vasthouden aan het patroon dat ze had ontwikkeld. Haar zus Eefje vindt dit lastig, ze weet dat haar huidig buffer te laag is. Met de Rabo App krijg je een beter inzicht in je geld en kun je zien hoeveel je uitgeeft aan bijvoorbeeld ‘abonnementen’. Handig als je ergens op wilt besparen.

Hoe kun je meer geld overhouden?

Gezonde Geldgesprekken

Gezonde Geldgesprekken

Rabobank presenteert Gezonde Geldgesprekken. Want hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is de eerste stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer