pension

Sparen voor je buffer kan lastig zijn

Lastig? Je bent zeker niet de enige die dat vindt. Miljoenen Nederlanders hebben moeite om geld te reserveren voor later. Misschien is het voor jou sowieso al lastig om rond te komen of geef je de euro’s liever uit aan mooie spullen, dure kleren of een weekendje weg. Het Nibud heeft berekend dat één op de drie Nederlanders geen buffer heeft en daardoor niet in staat is om onverwachte uitgaven op te vangen.

Bereken hoeveel buffer jij nodig hebt

Nu zijn wij Nederlanders meestal vrij optimistisch over onze eigen toekomst. Gelukkig maar. Toch is het wel goed om te bedenken dat je vroeg of laat een keer te maken krijgt met kosten waar je in eerste instantie niet meteen aan hebt gedacht. En het zijn precies die momenten waarvoor je graag wat geld achter de hand zou willen hebben. Met de Nibud BufferBerekenaar bereken je direct hoeveel geld jij in jouw situatie achter de hand moet hebben. Voor een gezin met twee kinderen moet je, volgens het Nibud, al denken aan een minimale buffer van ongeveer 5900 euro.

Check je inkomsten en uitgaven

Heb je nu nog geen spaargeld en houd je aan het einde van de maand weinig tot niks over? Dan is het hoog tijd om eens na te gaan wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo zie je al snel waar jij geld op kan besparen.

Door een beetje geld opzij te leggen voor onverwachte uitgaven, zorg je in ieder geval voor rust en zekerheid. En wat te denken van trots en een stukje zelfbewustzijn. Niet meer dat knagende gevoel van 'als mijn auto het maar blijft doen' of 'laat alsjeblieft die wasmachine niet kapot gaan'.

Zonder geldzorgen de toekomst tegemoet. Dat is wat een buffer met je doet.

Krijg inzicht

Ben jij bereid om direct met je buffer aan de slag te gaan? Zorg dan eerst dat je inzicht krijgt in jouw inkomsten en uitgaven.