Financieel gezonder

We snappen dat je geldzaken je steeds meer bezig houden, vooral in deze tijd waarin alles duurder wordt. En je vaste lasten daardoor een stuk hoger kunnen zijn. Meer inzicht in je financiën kan je helpen om betere keuzes te maken. Lees hoe wij je hierbij kunnen helpen, ook als het écht even tegenzit en je hulp nodig hebt bij je geldzorgen.

Hulp bij geldzorgen

Bijna één op de vijf huishoudens in Nederland ligt wakker van geldzorgen. Herkenbaar? Weet dan dat het iedereen kan overkomen, je hoeft je er niet voor te schamen. Als je geldproblemen hebt of verwacht, blijf er dan niet te lang mee rondlopen. Kom op tijd in actie. Het Rabo Team Hulp bij Geldzorgen biedt een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing.

Inzicht in de Rabo App

De hoge inflatie raakt ons allemaal, bijna alles wordt duurder. Daarom is het juist nu slim om je financiën scherp in kaart te brengen. Goed nieuws: De Rabo App helpt je hierbij. Met slimme functies die je helpen meer grip te krijgen op je uitgaven en die je laten zien hoe je ervoor staat. Hiermee kun jij nog betere keuzes maken. Dat geeft rust en overzicht. Probeer het zelf.

Lokale initiatieven

Wat je alleen niet kan bereiken, kan je vaak samen wel. Daar geloven we in, als coöperatieve bank. Daarom investeren we onze kennis, netwerk én een deel van onze winst in organisaties die zich, ook in jouw regio, inzetten voor een financieel gezonder leven. Wil jij weten welke initiatieven we steunen in jouw regio?

Zet een stap naar een financieel gezonder leven

De Wegwijzer geeft je concrete tips en handvatten hoe je financieel gezonder kunt worden. Vul de Wegwijzer in en aan de hand van een paar vragen weet jij binnen 2 minuten met welke stap je kunt starten.

Hoe krijg je inzicht en overzicht in geldzaken?
Hoe kun je geld besparen?
Hoe bouw je een buffer op?
Hoe kun je meer uit je geld halen?

Hoe ziet jouw financieel plan eruit?

Dromen en doelen voor de toekomst, we hebben ze allemaal. Misschien wil je eerder stoppen met werken of je kinderen financieel ondersteunen bij hun studie. Met het Rabo Financieel Plan krijg je snel inzicht in je mogelijkheden.

Feiten en Cijfers

52%

52% maakt zich zorgen over zijn of haar financiële toekomst

39%

39% van de Nederlanders praat bij financiële problemen of twijfels niet met vrienden of familie

40%

40% van de Nederlanders heeft minder dan 5.000 euro spaargeld

Gesprek over duurzaam wonen aan tafel

Een Gezond Geldgesprek

Hoe meer we over geld praten, hoe beter. Het geeft je inzicht in je geldzaken en is een goede stap naar een financieel gezonder leven. Praat eens over je geldzaken met iemand die je vertrouwt. Inspireer en help elkaar. Met wie ga jij een gezond geldgesprek aan?

Categorieën